Teorija u praksi

O medijima i informiranju tijekom utrke „Snow Queen Trophy“ brinuo se i naš student Andro Anić

Andro je kao volonter bio angažiran u timu koji je radio u ciljnoj ravnini uoči i na sam dan utrka, ali je sudjelovao i u organizaciji te pripremi press centara.

Tijekom sljemenske utrke Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“, VERN’ov student preddiplomskog studija Novinarstva Andro Anić bio je angažiran kao član medijskog (organizacijskog) odbora Snježne kraljice, te je kroz realizaciju jednog velikog događaja mogao u praksi primijeniti brojna znanja i vještine stečene na VERN’u.

Andro je kao volonter bio angažiran u timu koji je radio u ciljnoj ravnini uoči i na sam dan utrka, ali je sudjelovao i u organizaciji te pripremi press centara u hotelu The Westin Zagreb i Tomislavov dom. U tim je centrima bio zadužen i za izradu tzv. infodesk panela, putem kojih su se prenosile informacije o utrci, transportu, vremenskoj prognozi, događanjima i drugim obavijestima vezanim uz utrku.

U ciljnoj ravnini pak, bio je zadužen za koordinaciju i podjelu službenih dokumenata te startnih lista medijima. U dogovoru s voditeljem tima brinuo je o tome da svi novinari, mediji i oni koji to zatraže pravovremeno dobiju sve informacije. 

„Bilo je ovo nevjerojatno iskustvo. Raditi u organizacijskom okruženju koji je vezan uz medije nikada nije dosadno. Uvijek se nešto događa i često postoje izvanredne situacije u kojima treba pažljivo i promišljeno reagirati. Uz jednu od vodećih komunikacijskih stručnjakinja poput Kristine Laco bilo je nezaboravno raditi. Iako ovaj posao nije vezan uz klasičan PR, on je puno više od toga. Vjerujem da sam stekao mnogo iskustva, koje će mi u budućnosti koristiti upravo u terenskom radu s novinarima“, rekao nam je Andro.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 14.1.2017.