Gospodarstvo

Studenti VERN’a sudjelovali na 26. tradicionalnom savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista

Na panel raspravama studenti su razmijenili svoje ideje i mišljenja s uglednim stručnjacima i predstavnicima gospodarstva.

VERN’ovi studenti Michelle Mihelčić, Petar Fruk i Andro Bunić prisustvovali su 26. tradicionalnom programu savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista pod nazivom „Ekonomska politika Hrvatske u 2019.“, koji je od 7. do 9. studenoga održan u Opatiji.

U studentskom dijelu programa, 8. i 9. studenoga, studenti su sudjelovali na panel raspravama, te su se upoznali s aktualnim stanjem gospodarstva Republike Hrvatske te trenutnim i budućim trendovima koji će biti od osobitog značaja u formiranju održive ekonomske politike. Posebna pozornost ovogodišnjeg druženja, na panelima je bila usmjerena prema studentima ekonomskih studija, koji se dotiču prioriteta i reformi u kontekstu pravovremenosti i specifičnosti okruženja, a svoja razmišljanja o trenutnim reformskim politikama studenti su imali prilike razmijeniti s uvaženim panelistima i gospodarskim stručnjacima.

Drugog dana savjetovanja predstavljene su mogućnosti i prilike sudjelovanja u EU fondovima u razdoblju do i nakon 2020. godine. Program je zaključen panelom o perspektivama i budućnosti mladih u Hrvatskoj, a studenti su svoja razmišljanja i ideje prokomentirali s čelnicima uspješnih kompanija i institucija poput Podravke, HEP-a, Agrokora, Zagrebačkog Holdinga, HUP-a, HAMAG BICRO-a, itd.

Odjel za komunikacije
Studenti VERN'a
Datum objave: 19.11.2018.