Erasmus+ program

VERN’ova studentica Zrinka Rešetar „međunarodni semestar“ studirala u Španjolskoj

„Nemojte se bojati otići u nepoznato. Milijuni studenata širom svijeta to čine svake godine."

Studentica VERN’ovog preddiplomskog studija Ekonomije poduzetništva Zrinka Rešetar se prilikom odlaska na Erasmus semestar u Španjolsku brinula samo oko jednog – kako će se snaći u potpuno novom akademskom okruženju te hoće li prilikom nastave i polaganja ispita naići na kakve jezične barijere.

Međutim, „sve ostalo što mogu reći o mom Erasmus boravku je samo pozitivno“, kazala nam je Zrinka. 

„Razmjenski semestar sam studirala na Sveučilištu Huelva (Universidad de Huelva), a slušala sam i polagala kolegije Work and organizational psychology, English II, English for turism II, German II i Español A1. Budući da nisam imala skoro nikakvo predznanje španjolskog jezika, na samom početku sam imala malo jezičnih barijera, jer djelatnici na fakultetu baš i ne govore engleski, osim nekoliko osoba koje su bile dostupne samo u određeno vrijeme. No, kako se Erasmus studenti brzo prepoznaju i razviju međusobnu empatiju i suradnju, jedni drugima smo puno pomagali oko prijevoda i administracije“, prepričala je Zrinka.

Osim toga, dodala je, domaćini su bili iznimno ljubazni i uvijek spremni pomoći, a svim studentima koji se još uvijek premišljaju oko prijave na Erasmus poručila je: „Nemojte se bojati otići u nepoznato. Milijuni studenata širom svijeta to čine svake godine. Osamostalit ćete se, steći brojna prijateljstva i upoznati nove krajeve“.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.7.2017.