Terenska nastava

VERN’ovi studenti diplomskih studija upoznali poduzetnički put suosnivača Nextbikea i Dasha

Terenskoj nastavi su prisustvovali studenti diplomskih studija koji slušaju zajednički izborni kolegij Start-up menadžment.

dav

Kako razviti i uspješno voditi sustav javnih bicikala? Na koji je način tekao razvoj Dasha, odnosno sustava popularnih e-romobila? Odgovore na ova pitanja studenti diplomskih studija Sveučilišta VERN’ saznali su od suosnivača Nextbikea i Dasha Krešimira Dvorskog, koji je u društvenom poduzeću OAZA Joyful Kitchen održao predavanje o svom poduzetničkom putu.

Grupa naših studenata sa zajedničkog izbornog kolegija Start-up menadžment tako je kroz ovo predavanje, iz prve ruke saznala zašto sreća prati hrabre te koje je sve prepreke potrebno preći na putu prema poduzetničkom uspjehu.

„Najvrijednije što poduzetnik može dobiti od realizacije svog poduzetničkog pothvata je sposobnost da se nauči nositi s usponima i padovima, stvaranje networka te učenje kako izbjeći pogreške u sljedećem pothvatu i poslovati pametnije. Strast i entuzijazam su dobri pokretači start-upa, no potrebno se voditi i razumom te osjećajem ravnoteže između profita i utjecaja kojeg taj poduzetnički pothvat ima na društvo i okoliš“, poručio im je Krešimir.

Izdvajamo dio studentskih dojmova:

„Ispričao nam je priču o tome kako krenuti od nule odnosno u njegovom slučaju iz minusa. Ispričao nam je gdje se sve uputio, s kim je imao kontakte od poslovnih anđela do banaka i sponzora. Također je objasnio kako marketing možemo i sami rješavati (primjerice kako su miss Hrvatske reklamirale Next bike, pa time dobile besplatne članarine ili kako se suradnjom s hotelima promovirala sama tvrtka).“

„Najkorisnije mi je bilo čuti o početcima ostvarivanja projekta tj. svim zaprekama s kojima su se susreli, kao i financijskim poteškoćama. Zanimljivo je bilo čuti koliki su zapravo napor ulagali kako bi pronašli partere, tj. investitore i ostavili pravo na kredit od strane banke.“

„Kako bi se upustili u razvoj start-upa nije nužno odmah imati financijska sredstva na raspolaganju, već je važno imati dobru ideju i zacrtan cilj. Naravno uz to je nužno konstantno ulaganje u sebe i naporan rad, ali i poznanstva te dobri odnosi s investitorima.“

Po završetku predavanja predstavnici OAZE su pozvali studente da se prijave na besplatnu edukaciju o društvenom poduzetništvu koja će se odvijati od 18. do 22. listopada, a prijave su moguće putem ovog obrasca. Na edukaciji će se upoznati s brojnim poduzetničkim tehnikama i naučiti kako napraviti prve korake prema ostvarivanju svojih ciljeva: stvoriti si posao koji će imati pozitivan utjecaj na društvo i/ili okoliš i pomoći u rješavanju nekih gorućih problema.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 13.10.2021.