Gostujuće predavanje

VERN’ovi studenti novinarstva usavršavali formu intervjua s „trenerom svih trenera“

„Trener svih trenera“ Miroslav Ćiro Blažević gostovao je na VERN'u u okviru vježbi na predmetu Složene novinarske forme.

„Trener svih trenera“ Miroslav Ćiro Blažević gostovao je na VERN’u u okviru vježbi na predmetu Složene novinarske forme, na 2. godini preddiplomskog studija Novinarstva.

Povod gostovanju, ali i intervjuu sa studentima bila je nedavna premijera monodrame „Ćiro“, poznatog glumca i voditelja Tarika Filipovića, koji je inspiraciju za predstavu pronašao u Ćirinom šarolikom životnom i trenerskom iskustvu.

Na pitanje kako je zadovoljan predstavom Ćiro je rekao da je isprva bio vrlo skeptičan, a čak joj se i protivio jer nije mislio da mu ona može koristiti. No, utješila ga je, kaže, činjenica da su sve kritike pozitivne te da je svaka predstava inspirirana njime, u satiričnom kazalištu Kerempuh dupkom puna. 

„Tariku sam rekao da izbaci neke dijelove jer mi se ne sviđaju, no nije me poslušao i ostavio ih je. Ne zamjeram mu. Odlično je ispalo“, rekao je. 

„Mi, ljudi publike, ovisimo o publici, bez nje nemamo svrhu, a novinari su duša publike. Novinarima se ne smije zamjeriti jer oni predstavljaju sam narod“, naglasio je te otkrio kako je kroz veliko životno iskustvo stvorio svoju formulu za uspjeh, koja se sastoji od sedam čimbenika: inteligencije, karaktera, motiva, talenta, rada, ambijenta i – sreće.

Na pitanje koji mu je nogometaš najdraži istaknuo je Alena Bokšića, kao osobu koja mu je neizmjerno prirasla ka srcu. „Ma da je meni Bokšić igrao tada, mi bi bili prvaci Europe i svijeta“, naglasio je.

Hrvatsku smatra najsportskijom nacijom na svijetu u odnosu na broj stanovnika. Kaže da to možemo vidjeti po silnim nogometnim zvijezdama koje svoja srca ostavljaju na travnjacima Juventusa, Real Madrida, Barcelone… Za kraj je dodao kako očekuje i veliki rezultat od sadašnje generacije hrvatskih nogometnih reprezentativaca. 

(Marta Halužan i Kristina Tomljanović)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 21.4.2017.