#EducationmeetsBusiness

Zašto studirati na VERN’ovom studiju turizma – turističkog i hotelskog menadžmenta

Razmišljate li o atraktivnoj karijeri u turizmu? VERN'ov preddiplomski studij Turizam – turistički i hotelski menadžment studentima osigurava čvrste teorijske temelje i primjenjiva stručna znanja iz prakse te specijalizaciju za posebne, brzorastuće oblike turizma.

VERN’ov preddiplomski studij Turizam

Turizam se kao fenomen današnjice u Hrvatskoj odavno nametnuo kao važan skup gospodarskih aktivnosti i nositelj gospodarskog razvoja. Preduvjeti za uspješan razvoj turizma jesu prirodne ljepote i kulturne znamenitosti, ali najvažniji kapital u turizmu su ljudi – njihova stručna znanja i vještine uz pomoć kojih znaju kako stvoriti nove vrijednosti za goste i destinaciju.

VERN’ov preddiplomski studij Turizam – turistički i hotelski menadžment moderan je i atraktivan studij koji studentima omogućuje analitičko i sveobuhvatno sagledavanje svih aspekata turizma i pratećih disciplina. Tijekom prva četiri semestra studiraju se temeljni ekonomski i prateći kolegiji te usavršavaju osnovna menadžerska znanja i vještine, a sljedeća dva semestra studenti se odlučuju za smjer destinacijskog menadžmenta ili ugostiteljskog menadžmenta. Odabirom izbornih predmeta omogućeno je usavršavanje znanja i vještina za koje studenti/ce imaju više afiniteta ili interesa usavršavajući se za posebne vrste i oblike turizma.

Studenti se također poučavaju za obavljanje različitih stručnih poslova potrebnih za rješavanje zadataka u raznim područjima turizma i hotelijerstva, u turističkoj destinaciji,  te za suočavanje sa stalnim promjenama i inovacijama.

Studenti će na ovom studiju između ostalog naučiti:

  • kako prepoznati neiskorištene turističke potencijale,
  • kako surađivati s lokalnom zajednicom na razvoju turizma,
  • kako upravljati destinacijom i kreirati nove proizvode,
  • kako poticati održivi turizam,
  • kako razvijati marketinške alate u turizmu,
  • kako slijediti trendove u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Saznajte više informacija o studiju i načinu prijave.