VERN' Sport

Akademski rukometni klub VERN’ s dvije uzastopne pobjede završio sezonu na 2. mjestu 3. HRL

Igrači Akademskog rukometnog kluba VERN' su na najbolji mogući način završili sezonu u 3. hrvatskoj rukometnoj ligi.

Igrači Akademskog rukometnog kluba VERN’ su na najbolji mogući način završili sezonu u 3. hrvatskoj rukometnoj ligi (središte), s dvije uzastopne pobjede, te su na kraju naporne sezone zauzeli drugo mjesto u ukupnom poretku.

Naši su u zadnja dva kola nadigrali ekipe RK Sloge SN rezultatom 39:27 (29. kolo) i RK Trnja rezultatom 28:25 (30. kolo). Ukupno su tijekom sezone osvojili 38 poena, deset manje od prvoplasiranog Rukometnog kluba Dubrava, koji se osvajanjem prvog mjesta plasirao u 2. ligu.

VERN’ovci su u ovoj sezoni odigrali ukupno 28 ligaških utakmica u kojima su upisali 18 pobjeda, 8 poraza i 2 remija.

Istaknimo kako su se u zahtjevnoj rukometnoj sezoni VERN’ovi rukometaši uspjeli plasirati i u završnice sveučilišnih prvenstava, Grada Zagreba i Hrvatske, a završnica ovog zagrebačkog očekuje ih sljedećeg vikenda, u subotu i nedjelju.

A što se tiče naših košarkaša u kvalifikacijama za Premier ligu (A-1), spomenimo kako su igrači Akademskog košarkaškog kluba VERN’, pomalo neočekivano za njih, u zadnja četiri kola upisali polovičan učinak – izgubili su utakmice 9. i 12. kola, a slavili u 10. i 11. kolu kvalifikacijske lige za plasman u prvu hrvatsku košarkašku ligu. No, to u biti i jest čar sporta.

Dodajmo za kraj kako su se za uspjehe kluba pobrinuli i mladi naraštaji – mlađi kadeti i juniori II. Prvi su u uzvratnom susretu u II. mlađe kadetskoj ligi, kao gosti nadigrali KK Zapruđe 45:39, dok su juniori u derbiju kola II. juniorske lige zapad, nadigrali KK Petar Zrinski rezultatom 82:57.