VERN' Sport

Čestitamo – košarkaši VERN’a srebrni, a tenisači brončani na Sveučilišnom prvenstvu Zagreba

Titula viceprvaka u košarci, brončana medalja u tenisu, četvrto mjesto u rukometu i zapažen nastup u šahu – rezime je to nastupa VERN'ovih sportaša na završnim turnirima Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba koji su odigrani proteklog vikenda.

Titula viceprvaka u košarci, brončana medalja u tenisu, četvrto mjesto u rukometu i zapažen nastup u šahu – rezime je to nastupa VERN’ovih sportaša na završnim turnirima Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba koji su odigrani proteklog vikenda. No, krenimo redom.

Finale Sveučilišnog prvenstva Zagreba u košarci ponudilo je uzbudljiv susret starih rivala i prošlogodišnjih finalista, ekipa Fakulteta elektrotehnike i računarstva i VERN’a. Unatoč velikoj borbi i želji s naše strane, na kraju je ipak slavio FER i to rezultatom 72:60, a naši su dečki osvojili titulu viceprvaka Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba. Momčadski duh dodatno je ojačao izbor našeg Ivana Penića za MVP-a lige, dok je kapetan Branimir Devčić izabran za MVP-a All Star susreta te je odnio pobjedu na natjecanju u zakucavanju.

A „svoj dan“ imali su i naši tenisači, Leon Abramović, Juraj Franolić i Dino Sudac, koji su slavili u ekipnoj konkurenciji u mečevima za 3. mjesto (broncu), protiv tenisača Medicinskog fakulteta.

U završnici Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba nastupili su i naši rukometaši koji su također tražili svoj put prema brončanoj medalji. Ipak, ozbiljno načeti ozljedama, naši dečki nisu mogli do kraja konkurirati ekipi Agronomskog fakulteta, koja je na kraju slavila 20:17, a naši su dečki osvojili 4. mjesto.

Od ostalih održanih natjecanja, valja spomenuti kako je naš dvojac Kevin Mainenti i Matija Bobinac ostvario zapažen nastup na Sveučilišnom prvenstvu Zagreba u šahu. 

Osvajačima medalja čestitamo na osvojenim odličjima, a ostalim studentima na izvrsnom nastupu!