VERN' Sport

Čestitamo – naši košarkaši i nogometaši sveučilišni prvaci Hrvatske, rukometaši i tenisači viceprvaci

Košarkaši VERN'a su prvaci Sveučilišnog prvenstva Hrvatske, rukometaši viceprvaci, futsal ekipa je ponovno zlatna, a tenisači još jednom srebrni.

Iza nas je odličan sportski vikend u kojem su se VERN’ovi studentski timovi u košarci, futsalu, rukometu i tenisu okitili novim titulama na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske. Završnica natjecanja održana od 18. do 21. svibnja u Biogradu na moru, a na njoj je sudjelovalo oko tisuću studenata s 15 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, koji su se natjecali u 10 sportova. 

Košarkaši VERN’a su osvojili povijesni naslov prvaka Sveučilišnog prvenstva Hrvatske, rukometaši su osvojili povijesnu titulu viceprvaka Sveučilišnog prvenstva Hrvatske, dok je futsal ekipa ponovno osvojila naslov prvaka, a tenisači titulu viceprvaka. 

Svoj nastup u final fouru, košarkaši su bili započeli pobjedom protiv ekipe Sveučilišta u Zadru, rezultatom 72:59, a u finalu ih je čekala jaka momčad Sveučilišta u Splitu koja se u finale plasirala pobjedom protiv Sveučilišta u Zagrebu. No, promišljenim pristupom te smirenom i pametnom igrom, VERN’ovci su uspjeli nadigrati Splićane rezultatom 73:64, te su se nakon tri osvojene titule viceprvaka ovoga puta napokon okitili naslovom prvaka Sveučilišnog prvenstva Hrvatske.

Osvajanjem i trećeg naslova prvaka Hrvatske, futsal momčad VERN’a je još jednom potvrdila svoju igračku kvalitetu, a ujedno je ostvarila i pravo nastupa na Europskim sveučilišnim igrama 2018. u portugalskoj Coimbri. Naši su u prvom nastupu, u polufinalu, bili bolji od Sveučilišta u Splitu 3:1, a u borbi za zlato su nadigrali ekipu Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara rezultatom 6:3

Povijesni plasman su ostvarili i rukometaši VERN’a, kojima je prošlogodišnje 4. mjesto dosad bio najbolji plasman na ovom natjecanju. Ipak, ova je sezona bila po mnogočemu drugačija od dosadašnjih te vrlo uspješna za naš tim, koji je pokazao da posjeduje zrelost u pristupu i kvalitetu u igri, koje ih mogu odvesti u sam vrh. U prvom susretu VERN’ovci su nadigrali rukometaše Sveučilišta u Rijeci rezultatom 33:21, dok su finalu nakon izjednačenih 24:24, protiv ekipe Sveučilišta u Zagrebu, izgubili u trileru sedmeraca s dva razlike – i okitili se povijesnom titulom viceprvaka Sveučilišnog prvenstva Hrvatske

Titulu viceprvaka ponijeli su i tenisači VERN’aLuka Zupčić i Branko Lončarević – koji su u grupnoj fazi natjecanja bili bolji od Veleučilišta u Požegi s 3:0 u mečevima te Veleučilišta u Puli, inače prvaka Hrvatske s 2:1 u mečevima, dok su u polufinalu s 2:1 nadigrali Tehničko veleučilište u Zagrebu, inače prvaka Sveučilišnog prvenstva Zagreba. U finalnim susretima pak, naši su u mečevima protiv Sveučilišta u Dubrovniku osvojili srebrnu medalju. 

Više fotografija i rezultate po ostalim sportovima možete potražiti OVDJE.

Čestitamo svim našim sportašima koji su nastupili u završnici Sveučilišnog prvenstva Hrvatske!