VERN' Sport

Čestitamo – rukometaši VERN’a osvojili povijesni naslov prvaka Sveučilišnog prvenstva Zagreba

Rukometaši VERN'a su po prvi puta u povijesti osvojili naslov prvaka Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba.

Nakon godina predanog rada, napornih treninga i kontinuiranog plasmana u samom sveučilišnom vrhu, rukometnoj momčadi VERN’a ove je sezone sav uloženi napor došao na naplatu – rukometaši VERN’a su po prvi puta u povijesti osvojili naslov prvaka Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba!

Veliko slavlje VERN’ovaca dalo se naslutiti još u subotu kada su naši dečki u polufinalu nadigrali momčad Kineziološkog fakulteta 18:13. I sam plasman u finale značio je ponavljanje dosad najvećeg ostvarenja na ovome natjecanju, titule viceprvaka iz 2015.

Međutim, VERN’ovci su ovoga puta odlučili otići korak dalje, a u finalnoj utakmici s druge strane terena čekala ih je ekipa Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Obje su momčadi u utakmicu ušle bez previše taktiziranja i željne naslova prvaka, o čemu svjedoči i statistika od čak šest žutih i jednog crvenog kartona. Na kraju, kvaliteta u igri ipak je bila na strani naših, što i ne čudi s obzirom na iskustvo u ligaškom natjecanju (3. HRL), te je VERN’ u finalu nadmoćno slavio rezultatom 35:25.

Podsjetimo, od početka natjecanja u 1. ligi na Sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba (2010./2011.), rukometaši su konstantno završavali sezonu među TOP5 ili TOP10 timova, a najveći rezultat im je bio naslov viceprvaka u sezoni 2014./2015. (2015./2016. su bili brončani). Prošle godine na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016., osvojili su 4. mjesto, a isti su plasman postigli i na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske. 

Od ovog vikenda, krasi ih nova laskava titula prvaka Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba 2016./2017.!

Čestitamo cijelom rukometnom timu – Antonio Rosandić, Marko Šego, Dorian Markušić, Mike Lind, Sanjin Saraj, Filip Markešić, Mateo Drinovac, Julijan Šalić, Ozren Žuković, Andro Debelić, Filip Vučetić, Ivan Hanžek, Filip Šutalo, Marko Čorić, Matej Tabak – te stručnom stožeru u sastavu Zvonimir Bilić (glavni trener), Klaudija Bubalo i Ivan Pejnović.