VERN' Sport

Čestitamo – VERN’ova futsal momčad je prvak Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba 2017.

Čestitamo svim igračima i stručnom stožeru na ovoj sjajnoj pobjedi i toliko željenoj tituli prvaka Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba!

U proteklih pet godina VERN’ova je futsal momčad osvojila gotovo sve što se osvojiti moglo u akademskom sportskom svijetu – osvajali europska i nacionalna prvenstva – ali jedna im je željena titula dugo vremena uvijek bježala iz ruku. Sve do ove subote.

VERN’ovci – prvaci Europskog sveučilišnog futsal prvenstvo u Poznanu 2015., viceprvaci Europskih sveučilišnih igare u Rotterdamu 2014., brončani s Europskog sveučilišnog futsal prvenstva u Malagi 2013., te dvostruki prvaci Sveučilišnog prvenstva Hrvatske i dvostruki osvajači Prvenstva veleučilišta i visokih škola RH, napokon su podigli pehar prvaka Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba.

Vrlo jaku završnicu s odličnim momčadima naši su započeli pobjedom nad ekipom Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, koju su nadigrali rezultatom 6:1. Međutim triler je tek slijedio. U dramatičnom i neizvjesnom finalu naše je dečke čekala jaka i neugodna ekipa Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Iako su bili svjesni pritiska, ali i ponovne prilike koja im se pruža, jer podsjetimo, već su nekoliko puta dosad bili na korak do ove titule, naši su u utakmicu krenuli vrlo ofenzivno što je rezultiralo i ranim vodstvom za VERN’. No, suparnička se ekipa nije predavala, pa su rezultatski uvijek bili jako blizu, ali su naši odigrali odličnu utakmicu i nakon neizvjesne borbe na kraju ipak slavili s 5:4.

Pogotke za našu ekipu postigli su Kristijan Grbeša (4′), Mihovil Prgomet (11′), Vedran Matošević (23′ i 29′) te ponovno Mihovil Prgomet (36′). Detalje susreta pogledajte OVDJE.

Nakon zadnjeg sudačkog zvižduka sreći naših igrača nije bilo kraja, jer postigli su ono što je prava rijetkost i u profesionalnom, a kamo li u akademskom sportu – osvojili su sva najvažnija domaća i međunarodna natjecanja

Čestitamo svim igračima i stručnom stožeru na ovoj sjajnoj pobjedi i toliko željenoj tituli prvaka Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 2.5.2017.