VERN' Sport

Čestitamo – VERN’ovci viceprvaci Sveučilišnog prvenstva Hrvatske u nogometu – otok Vis

Nogometaši VERN'a osvojili su titulu viceprvaka Sveučilišnog prvenstva Hrvatske u (velikom) nogometu, koje je održano na otoku Visu.

Nogometaši VERN’a osvojili su titulu viceprvaka Sveučilišnog prvenstva Hrvatske u (velikom) nogometu, koje je od 3. do 5. lipnja održano na otoku Visu, u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i VERN’a, kao članici HASS-a.

Vis je tako u predsezonskom razdoblju odlično ugostio 160 nogometaša i nogometašica koji su pristigli sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN’ i Veleučilišta u Vukovaru.

Nogometni susreti u obje kategorije (i u muškoj i u ženskoj) obilovali su atraktivnim igrama, a vrijedi istaknuti kako je na ovom prvenstvu po prvi puta održano natjecanje u ženskoj kategoriji, po čemu će Vis ostati upamćen kao mjesto osnivanja „ženskog nogometnog UniSport pokreta“. Naše, ali i ostale studentice svojim su nastupima i igračkim umijećem na terenu opravdale ulazak u UniSport HR sustav.

Finalni poredak ekipa – Sveučilišno prvenstvo Hrvatske u nogometu – Vis 2016.:

STUDENTI                      

STUDENTICE

1.

Sveučilište u Zagrebu

1.

Sveučilište u Zagrebu

2.

Veleučilište VERN

2.

Sveučilište u Osijeku

3.

Sveučilište u Splitu

3.

Veleučilište Vukovar

Vrijedi istaknuti kako su naše nogometašice prvenstvo završile na odličnom 4. mjestu.

Ovo je natjecanje bila prigoda i za promociju Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Te službene maskote igara, Hrkija, koje je održano u VERN’ovom centru na Visu, VERN’ Island School. Podsjetimo, kroz petnaest dana održavanja igara, Hrvatska će biti domaćin 5.000 studenata sa preko 300 različitih sveučilišta iz 45 europskih zemalja, koji će se natjecati u 21 sportu.

Čestitamo našim nogometašima na tituli viceprvaka, a nogometašicama na odličnom plasmanu!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 9.6.2016.