VERN' Sport

Čestitamo – VERN’ovi košarkaši brončani, a tenisači srebrni na Sveučilišnom prvenstvu RH

Ni ovogodišnja završnica Sveučilišnog prvenstva Hrvatske, koja je krajem svibnja održana u Rovinju, nije prošla bez VERN'ovih studenata na postoljima – košarkaši su osvojili brončana, a tenisači srebrna odličja.

Ni ovogodišnja završnica Sveučilišnog prvenstva Hrvatske, koja je krajem svibnja održana u Rovinju, nije prošla bez VERN’ovih studenata na postoljima – košarkaši su osvojili brončana, a tenisači srebrna odličja.

Naš košarkaški tim je u borbi za treće mjesto igrao protiv jake ekipe Sveučilišta u Splitu, a neizvjesnost utakmice potvrđuje i činjenica da je VERN’ slavio tek u produžetcima, i to rezultatom 70:68. Ovogodišnja brončana medalja, ukupno je peto odličje za košarkašku ekipu sa Sveučilišnih prvenstava Hrvatske (1 zlato, 3 srebra).

VERN’ovi tenisači Leon Abramović i Dino Sudac, polufinalne su mečeve igrali protiv tenisača Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka. Iako su naši dečki bolje ušli u susret (pobjeda Leona 6:1), Osječani nisu posustali (Dino izgubio 7:2), pa se prolazak u finale naši izborili igrom u parovima. U finalu pak, tenisači Tehničkog veleučilišta Zagreb (TVZ) odnose pobjedu u prvom setu, ali naši odnose drugi set i „vraćaju igru na početak“. Novi sveučilišni prvaci potom su se tražili u igri parova, gdje je TVZ imao više sreće i odnio zlato, dok su se naši dečki okitili srebrom i naslovom viceprvaka Sveučilišnog prvenstva Hrvatske. 

Dečki, čestitamo! 

(surađivale: Alma Kararić, Nika Aurora Ključarić)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.6.2018.