Prijenos utakmice

Čestitamo VERN’ovim studentima na uspješnoj realizaciji povijesnog live prijenosa

Budući da je ovo bio prvi ovakav studentski pothvat ikada, možemo reći da su povijesni live prijenos na digitalnim platformama VERN'a, studenti uspješno realizirali.

Iako su sportaši glavne zvijezde svakog sportskog susreta, VERN’ je u zadnjem kolu kvalifikacija za košarkašku Premier ligu imao i ekipu koja se nije natjecala na terenu, a svakako zaslužuje zvjezdani status.

Podsjetimo, susret u kojem su se košarkaši Akademskog košarkaškog kluba VERN’ nastojali plasirati u najviši natjecateljski rang hrvatske košarke, uživo su prenosili studenti VERN’ovih preddiplomskih studija – i to u ulozi snimatelja, miksera slike, režisera, komentatora i tehničke podrške.

Budući da je ovo bio prvi ovakav studentski pothvat ikada, možemo reći da su povijesni live prijenos na digitalnim platformama, internetskoj i Facebook stranici VERN’a uspješno realizirali studenti:

Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja

Novinarstva te Odnosa s javnošću i studija medija (komentatori)

Maroje Brdar

Borjan Cvrtila

Morana Jednak

Marinela Brala

Vito Hordov

Kristina Kolđeraj

Eva Buczynski

Luka Deotto

Ivana Božanić

Lovro Kranjčević

Antonio David Perina

Hrvoje Mandić

Dora Baotić (fotografiranje)

Antonio Rašpolić

Luka Mihović

Ovom se prilikom zahvaljujemo i njihovim mentorima, koji su ih svojim bogatim profesionalnim iskustvom uspješno vodili kroz ovaj projekt – direktoru fotografije Mariu Sabliću i Anti Bašiću, te uglednom sportskom novinaru i komentatoru Juri Ozmecu.

Svakako je potrebno čestitati i igračima Akademskog košarkaškog kluba VERN’, koji su u svom premijernom pokušaju da se plasiraju u košarkašku Premier ligu, na kraju sezone zauzeli 3. mjesto u poretku, a plasman im je promakao za samo dva, tri poena.

Ekipa AKK VERN’a: Leon Abramović, Luka Jelinić, Mario Raič, Luka Jakić, Filip Šimović, Bruno Levanić-Kutni, Ivan Penić, Juraj Čičko, Matej Kljajić, Luka Živko, Filip Kordić, Marko Baković, Tomislav Garvanović, glavni trener Srđan Helbich, pomoćni trener Luka Novak, kondicijski trener Filip Maršić i sportski direktor Mario Kralj. 

Čestitamo našim realizatorima prijenosa na odlično odrađenom poslu i košarkašima na sportskom postignuću!