Glasna podrška

Navijači VERN’a – „MVP s tribina“ na 3. Europskim sveučilišnim igrama

Poznato je da su navijači srce svakog kluba. Ne manjka ih niti na utakmicama VERN'ovih momčadi na 3. Europskim sveučilišnim igrama, a upravo je njihova glasna podrška često vodila naše timove prema zgoditku ili pobjedi.

Poznato je da su navijači srce svakog kluba. Ne manjka ih niti na utakmicama VERN’ovih momčadi na 3. Europskim sveučilišnim igrama, koje se do 25. srpnja održavaju u Zagrebu i Rijeci, a upravo je njihova glasna podrška često vodila naše timove prema zgoditku ili pobjedi.

U takvu smo se simbiozu nedavno bili uvjerili i na košarkaškom dijelu Igara, gdje su se naši košarkaši srčano borili za medalju. Nažalost izgubili su u borbi za broncu od ekipe turskog sveučilišta Fatih, a osim dobre igre dečkima je puno značila i potpora s tribina. Uz članove njihovih obitelji, djevojke i prijatelje, svaku su utakmicu pozorno pratili i glavni direktor VERN’a Ozren Jureković te voditelj nastavnih sportskih programa na VERN’u Marijo Strahonja. I svi su vjerovali da naši dečki mogu dogurati daleko.

Među brojnim navijačima, na posljednjoj smo utakmici „uhvatili“ mamu Devčić, čija dva sina brane VERN’ove košarkaške boje. Hrvoje i Branimir zaista na svojoj strani nisu mogli imati vatreniju navijačicu, a uz nju tu je bio i muški dio obitelji. 

„Moja dva sina su u ekipi i računali smo s time da će doći ovako daleko. Mi smo ih bodrili i navijali i dečki su super, jako sam ponosna“, rekla je Ljiljana Devčić, mama VERN’ovog udarnog tandema.

Osim obitelji Devčić, tu je bila i trenerova djevojka Ivona Kabarević koja dečke prati cijele godine, a od njih nije niti očekivala ništa manje od ovako sjajnog plasmana. 

„Jako sam ponosna, pratim ih već nekoliko godina. Dečki su odlični i očekivala sam da će ostvariti ovako dobar rezultat“, kazala je Ivona.

Uz obitelj i prijatelje, najvjerniji navijači su i Ozren Jureković te Mario Strahonja, čija je podrška našim dečkima svakako puno značila. Strahonja je od početka vjerovao da naši košarkaši mogu stići daleko, pa čak i do medalje. 

„Mi sportaši, ne bismo bili sportaši da nismo vjerovali u njih i potajno se nadali ovakvom rezultatu. Jako smo ponosni na njih, doista su nas učinili sretnima“, priznao je Strahonja nakon što su košarkaši osvojili 4. mjesto na Igrama.

Podršku igračima davao je i Minja Jovičić, koji je možda, svima poznatiji kao Mali Mate„Ja nisam uopće sumnjao u njihov uspjeh. Počinjem od svog prijatelja, a tu je još 13 odličnih igrača koji kao tim funkcioniraju fenomenalno. Drago mi je što sam s košarkašima bio i u pobjedi i u porazu“, rekao nam je Minja.

A koliko je navijačka podrška značila košarkašima, rekao nam je jedan od njih, Luka Živko

„Puno nam je značila podrška s tribina, pogotovo na utakmicama protiv Niša i Zagreba. Zahvaljujem im svima što su došli i što su nas podržali na tako teškim utakmicama, gdje nam je trebao taj dodatni poticaj i dodatna snaga“, kazao je Luka koji nije skrivao koliko ga je pogodio poraz od Turaka u borbi za broncu.

(Željka Orešković)

VERN’ova futsal momčad u 1/8 finala igra protiv Izraela – 21.7., 18:00 sati, SD Martinovka

 

Nakon što je u prvom nastupu na Europskim sveučilišnim igrama pobijedila ekipu poljskog Sveučilišta Wroclaw s 2:1, VERN’ovu futsal momčad načele su ozlijede, zbog čega su u drugoj utakmici remizirali s ekipom Sveučilišta u Mariboru 1:1. Desetkovani ozljedama najboljih igrača, naši dečki u posljednjoj utakmici u skupini nisu mogli konkurirati odličnim Španjolcima koji su slavili s 5:1. Ipak, zbog povoljnog skora iz prva dva susreta, VERN’ovci su se plasirali u osminu finala.

 

„Protiv Španjolske smo bili pokazali onaj pravi momčadski duh i da smo pravi fajteri. To će u nastavku prvenstva biti bitno da ostvarimo dobar plasman. Ovo je bilo zagrijavanje, a sad tek kreće ono pravo“, najavio je trener VERN’a Matija Đulvat.

 

Utakmica osmine finala na rasporedu je danas (21.7.) u 18:00 sati u SD Martinovka, a futsal momčad VERN’a igra protiv Izraelaca – ekipe sa Sveučilišta Ben-Gurion. (Dijana Šimunić, Matej Kalem)

Tenisači završili natjecanje na utješnom turniru

 

VERN’ovi su tenisači svoj nastup na 3. Europskim sveučilišnim igrama završili mečevima na utješnom turniru, namijenjenom ekipama koje nisu prošle u četvrt-finale natjecanja. U tri susreta, VERN’ je bio jači od Norveškog sveučilišta znanosti i tehnologije i od madridskog Sveučilišta Camilo Jose Cela, dok su jedini poraz doživjeli od Sveučilišta u Ljubljani.

 

Susret sa Španjolcima je bio posljednji, a u njemu su naši aduti Goran Bjelajac i Dino Sudac slavili s 2-1 protiv španjolskog sastava, čiji je glavni igrač bio Pablo Vivera Gonzalez, 286. tenisač svijeta i najbolje plasirani igrač koji je nastupio na Europskim sveučilišnim igrama.

 

„Na početku turnira nismo znali što očekivati. U prvom krugu imali smo jaku grupu s dvjema ekipama koje su imale rangirane tenisače u poretku najboljih na svijetu, a tijekom cijelog natjecanja bilo je odličnih igrača i mečeva. Posljednjih dan-dva nije bilo jednostavno motivirati se za nastupe u utješnoj skupini, ali i taj dio turnira odradili smo dobro“, rezimirao je Bjelajac. (Ivor Krapac)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 21.7.2016.