VERN' Sport

Sveučilišno prvenstvo Zagreba – VERN’u bronca u plivanju, finale u košarci i polufinale u nogometu

Sportaši VERN'a su u protekla dva tjedna na Sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba i UNISport Play kvalifikacijama za završnicu Prvenstva Hrvatske imali nekoliko važnih sportskih nastupa...

Sportaši VERN’a su u protekla dva tjedna na Sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba i UNISport Play kvalifikacijama za završnicu Prvenstva Hrvatske imali nekoliko važnih sportskih nastupa u kojima su neki naši predstavnici ostvarili i značajna postignuća.

Za početak, naš Dino Knežević je 18. travnja na Sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba u plivanju osvojio brončanu medalju u disciplini 50 m prsno.

Košarkaši VERN’a su se plasirali u finale Sveučilišnog prvenstva Zagreba i to pobjedom protiv ekipe Prirodoslovno-matematičkog fakulteta 79:72, a u finalnom ih okršaju čeka standardno dobra momčad Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Futsal ekipa je u osmini finala Sveučilišnog prvenstva Zagreba, 14. travnja, slavila protiv momčadi Fakulteta prometnih znanosti rezultatom 5:4, ali se u četvrtini finala oprostila od daljnjeg natjecanja jer je od njih bila bolja ekipa Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koja je slavila sa 6:3.

Iako rukometaši u zadnjem, polufinalnom susretu na Sveučilišnom prvenstvu Zagreba nisu imali sportske sreće te su izgubili od Fakulteta elektrotehnike i računarstva 28:21, ovog im se tjedna pruža prilika da ostave bolji dojam – 5. svibnja ih čeka utakmica za broncu, protiv ekipe Agronomskog fakulteta (SD Martinovka, 14:30 sati).

Na UNISport Play kvalifikacijama u Varaždinu odbojkašice VERN’a su ostvarile 50 postotni učinak – dvije pobjede i dva poraza, dok su stolnotenisači upisali tri poraza i jednu pobjedu, te se nažalost niti jedan tim nije uspio plasirati na UNISport Finalse.

Za kraj, spomenimo i da su naši nogometaši uspješno nastupili na premijernom izdanju Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba u nogometu, gdje su nadigrali nogometaše Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina 2:0 te se plasirali u polufinale, u kojem ih ove srijede u 14:00 sati čekaju nogometaši Kineziološkog fakulteta.