VERN' Sport

AKK VERN’ osigurao naslov u A-2 i kreće u borbu za ulazak u prvu hrvatsku košarka ligu (A-1)

AKK VERN' je pobjedom protiv momčadi KK Sesveta osigurao naslov prvaka druge hrvatske košarkaške lige u regiji centar, čime je osigurao i nastup u kvalifikacijskoj ligi za ulazak u prvu hrvatsku košarkašku ligu.

Akademski košarkaški klub VERN’ je pobjedom protiv momčadi KK Sesveta ovoga vikenda, osigurao naslov prvaka druge hrvatske košarkaške lige (A-2) u regiji centar, čime je osigurao i nastup u kvalifikacijskoj ligi za ulazak u prvu hrvatsku košarkašku ligu (A-1).

Naše sjajne dečke je do pobjede od 84:79 nad Sesvetama, predvodio igrač utakmice Filip Kordić sa 17 poena, 8 skokova i 3 asistencije, a velik su doprinos dali i Marko Baković (17), Filip Šimović (15), Ivan Penić (12), Leon Abramović (10), Luka Živko (7) i Matej Kljajić (6), kao i svi ostali igrači i treneri.

Iako su do kraja sezone preostala još četiri kola, prvo mjesto VERN’ovaca je apsolutno osigurano u ukupnom poretku, kao i plasman u kvalifikacije za A-1 ligu. Da pojasnimo, dva prvoplasirana kluba iz svake regije druge hrvatske košarkaške lige (sjever, centar, jug, istok i zapad), od ove sezone ulaze u tzv. kvalifikacijsku ligu u kojoj se TOP10 drugoligaša natječe za ulazak u prvu hrvatsku košarkašku ligu (A-1).

Vrhunski rezultati i postignuća igrača i stručnog stožera Akademskog košarkaškog kluba VERN’, pokazatelj su predanog rada proteklih sezona i podrške razvoju akademskog sporta na VERN’u. 

Sportskim vijestima dodajmo i kako je Akademski rukometni klub VERN’ upisao drugu uzastopnu pobjedu u nastavku sezone u 3. hrvatskoj rukometnoj ligi (3. HRL). Naši su dečki nadigrali RK Gorica 2 rezultatom 29:20, golovima Mikea Linda (7), Mateja Tabaka (7), Andre Debelića (5), Tomislava Alpeze (4), Ivana Hanžeka (3), Luke Rakonce (2) i Matea Drinovca (1).

Odjel za komunikacije
Datum objave: 6.2.2017.