VERN' Alumni

Aplikacija VERN’ove diplomantice u javnosti već prepoznata kao „Uber za kućne ljubimce“

Nakon završenog studija Ekonomije poduzetništva na VERN'u Marina Milinović se odlučila na poslovni pothvat te je osnovala Pet Net budući da je, kako je istaknula, na ovom studiju „probudila poduzetnicu u sebi“.

Marina Milinović, VERN’ Alumni

S obzirom na to da se nakon završetka studija odlučila osnovati online servis za ljubimce, zanimalo nas je kako je došla na ovu zanimljivu ideju.

„Ideja se rodila iz čiste potrebe. Trebala mi je šetnja za moja dva psa u trenutku kada sam morala na put. Inače se bavim honorarno šetanjem pasa i u tome sam već više od sedam godina. Pomislila sam kako bi bilo lako i jednostavno imati aplikaciju preko koje upišem da mi, na primjer sutra od 6 do 8, treba šetnja za psa i da vidim tko je raspoloživ u tom trenu. Počela sam googlati i bilo mi je nevjerojatno kada nisam naišla na ništa slično u Hrvatskoj“ , započinje svoju priču Marina.

„Stoga sam osnovala Pet Net, prvi online servis za kućne ljubimce i njihove vlasnike u Hrvatskoj, a i šire. Pet Net je iOS i Android aplikacija, ali postoji i desktop verzija preko koje vlasnici ljubimaca mogu dogovoriti šetnju/čuvanje/prijevoz za svoje ljubimce. Cijela platforma funkcionira tako da spaja tražitelje s ponuđačima usluga, a riječ je isključivo o uslugama za kućne ljubimce. Aplikacija funkcionira tako da vlasnik ljubimca, odnosno registrirani tražitelj usluge u Pet Net platformi, kreira uslugu koja mu je potrebna te odredi vrijeme u kojem mu je potrebna usluga za njegovog ljubimca“.

Mnogi su već Pet Net prozvali i „Uber za pse“, a Marina nam je objasnila da joj takve usporedbe itekako odgovaraju budući da takve priče generiraju besplatni marketing.

„S druge strane postoji važna razlika između Pet Neta i Ubera. Uber sam dodjeljuje vozača tražitelju vožnje, dok kod nas tražitelj usluge sam odabire kome će u ruke prepustiti svojeg najboljeg prijatelja i to je individualna odluka svakog vlasnika. Međutim, mi pružamo usluge i za ostale ljubimce, a ne samo pse, tako da bi bilo puno suvislije da su nas prozvali Uber za ljubimce“.

„Pet Net tim trenutno činimo ja kao osnivačica i tvrtka Softwise d.o.o., koja moje ideje pretače u informatičku priču. Uskoro ću u timu svakako trebati i osobu koja je stručnjak za marketing, kako bi se probili na tržište EU. Zanimljivo je istaknuti da sam dosad imala dosta upita ljudi koji bi se rado pridružili timu, čak i bez ikakve financijske naknade, iz jednostavnog razloga što im se projekt čini odličnim te vide u njemu dobar komercijalni potencijal. Svatko tko ima savjet, prijedlog ili ponudu je dobrodošao i može me uvijek kontaktirati“, poručila je Marina.

Želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu i razvoju projekta!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 17.3.2020.