Inovativna priča i uspjeh Domagoja Boljara

Čestitamo – ekološki startup projekt našeg alumnija osvojio Global Footwear Award

Global Footwear Award se dodjeljuje talentiranim dizajnerima obuće za izniman doprinos kreaciji i primjenu održivih praksi koje inspiriraju cijelu industriju.

Hrvoje i Domagoj Boljar

Ništa nas ne veseli toliko kao uspjesi naših studenata.  

Ekološki startup projekt našeg alumnija Domagoja Boljara i njegovog brata Hrvoja osvojio je Global Footwear Award. Dečki su nagradu osvojili u globalnoj konkurenciji multinacionalnih brendova za svoj startup projekt MIRET, odnosno ekološki naprednu tenisicu izrađenu u potpunosti od prirodnih materijala. Podsjetimo, globalno tržište je već pokazalo veliki interes za ovom tenisicom, a sada im je stigla i ova nagrada kao potvrda njihove kvalitete i inovativnosti.

Global Footwear Award se dodjeljuje talentiranim dizajnerima obuće za izniman doprinos kreaciji i primjenu održivih praksi koje inspiriraju cijelu industriju. Domagojeve i Hrvojeve tenisice su osvojile 1. mjesto u kategoriji „Izvori materijala“, zlato u kategoriji „Izvori materijala/Biorazgradivi materijali“ te srebro u kategoriji „Izvori materijala/Biorazgradivi materijali“ za MIRET kolekciju Forest Dark.

“Global Footwear Award je veliko priznanje za naš naporan rad i dugotrajno istraživanje. Jako smo ponosni na ovu nagradu jer nam daje potvrdu da smo na dobrom putu, i daje nam novu energiju za nastavak putovanja. Posebno nas veseli što smo prepoznati kao vrijedan i inovativan projekt među svjetskom konkurencijom.” 

Više detalja o ovom uspjehu možete pročitati OVDJE.

Čestitamo!

Odjel za komunikacije
MIRAT Facebook
Datum objave: 4.5.2021.