Uspjeh naše studentice

Čestitamo kolegici Sari Ludoški Hodak na osvojenoj nagradi za najbolji kratki igrani film

Na netom završenom 3. Bihać Avantura Film Festivalu „Avant&Una“, film naše studentice Sare Ludoški Hodak, „Guska i jarac“ osvojio je nagradu za najbolji film u kategoriji kratkog igranog ili dokumentarnog filma.

Iako mlada, Sara se već pokazala kao kreativna i vješta redateljica. Njezin film „Guska i jarac“ dobio je nagradu, jer prema objašnjenju žirija prikazuje realne sudbine dvoje mladih ljudi u današnjem vremenu, a istovremeno ostavlja mogućnost razrađivanja teme i snimanja dugometražnog filma.

Ovo je veliko postignuće za Saru, kao VERN’ovu studenticu diplomskog studija Filmske i televizijske režije i produkcije, ali i kao mladu režiserku, a ova nagrada potvrda rada, truda i kreativnosti. Sari želimo još puno ovakvih kreativnih projekata i puno filmskih festivala, a nagrade će potvrditi marljiv rad.

Filmskim festivalskim vijestima dodajmo i kako su filmovi naših studenata bili predstavljeni i na nedavno završenom Rab Film Festivalu. Riječ je o tri kratkometražna dokumentarna i tri kratkometražna igrana filma: Lino Pečur (Dok nas smrt ne sastavi), Sara Ludoški Hodak (Guska i jarac), Hrvoje Mandić (Belot), Antonio David Perina (Žuti most), Sebastijan Kobas (Prolasci) i Bogdan Tankosić (Trainspoter Toma). 

A kreativnost naših studenata i ove je godine prikazana na najpoznatijem brdu filmova – onome u Motovunu gdje su sudjelovali studenti: Lino Pečur (Dok nas smrt ne sastavi), Sara Ludoški Hodak (Guska i jarac) te Hrvoje Mandić (Belot).

Čestitamo svima!