„Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama“

Deloitteovi stručnjaci za VERN’ove studente održali online webinar o prijevarama u pandemiji koronavirusa

VERN' je već drugu godinu za redom partner projekta obilježavanja Međunarodnog tjedna svijesti o prijevara koji organizira Deloitte Hrvatska.

Online webinar za studente VERN’a

Povodom skorašnjeg obilježavanja „Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama“ (16. – 20. studenoga), stručnjaci Deloittea su za VERN’ove studente održali online webinar na temu „Trends in fraud and corruption during the pandemic COVID19“.

Viša suradnica Deloittea Hrvatska Nikolina Šapit studentima je naglasila kako su korupcija, prijevara i ostali financijski zločini česti problemi u velikom broju svjetskih gospodarstava u razvoju. Stoga je vrlo važno potaknuti širu poslovnu zajednicu na otvoreni dijalog o ovoj važnoj temi jer je zajedničko djelovanje učinkovitije od pojedinačnoga.

„Predavanjem o trendovima u prijevarnim i koruptivnim radnjama nastalim uslijed pandemije COVID19 na neki smo način obilježili službeno otvorenje ‘Tjedna svjesnosti o prijevarama’. VERN’ nam se u ovom projektu pokazao kao jedan od ključnih partnera, a svakako se zahvaljujemo svim studentima i suradnicima s VERN’a na njihovom doprinosu u podizanju svijesti o važnosti sprječavanja ovih negativnih pojava u svim oblicima društva“, istaknula je Nikolina Šapit.

Vedrana Jelušić Kašić, partnerica u Deloitteovu odjelu financijskog savjetovanja posebno se zahvalila našim studentima koji već drugu godinu za redom sudjeluju u studentskom istraživanju o korupciji i načinu suzbijanja prijevara, te na taj način doprinose stvaranju boljeg i kvalitetnijeg okruženja u Hrvatskoj.

„Deloitte je i ove godine koordinator organizacije ‘Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama’ koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske. Ove smo godine posebnu pažnju posvetili sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma te kibernetičkoj sigurnosti, što je osobito važno zbog povećane uporabe različitih digitalnih platformi, promjena uvjeta rada i digitalne transformacije tvrtki, što je potaknuto pandemijom virusa COVID-19“, poručila je .

Online webinar je održan u okviru VERN’ovog projekta suradnje s gospodarstvom #EducationmeetsBusiness , pod moderatorstvom voditeljice projekta Nataše Jeličić. Studenti su i ovoga puta pokazali izniman interes za temu te su svojim pitanjima i komentarima aktivno sudjelovali u webinaru.

Detaljnije informacije o Međunarodnom tjednu svijesti o prijevarama“ možete saznati na službenim stranicama.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 13.11.2020.