Iz medija

VERN’ova doc. dr. sc. Nikolina Borčić na Z1 televiziji analizirala narativ američkih predsjedničkih izbora

Naša profesorica objašnjava da je Trump svojom retorikom godinama gradio kult ličnosti.

Isječak iz emisije Dogmatica, Z1

Profesorica Sveučilišta VERN’ i komunikacijska stručnjakinja doc. dr. sc. Nikolina Borčić gostovala je u emisiji Dogmatica urednika Željka Matića na Z1 televiziji.

Naša je profesorice iz aspekta političke komunikacije analizirala narativ američkih predsjedničkih izbora, retoriku dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa u kampanji i nakon izbora, ali i ranijem procesu stvaranja svojevrsnog kulta ličnosti te načine na koje su Joe Biden i Trump gradili svoj imidž u javnosti.

Također je komentirala na koji način stavovi političkih lidera mogu utjecati na stvaranje javnoga mijenja i urušavanje sustava vrijednosti, posebno u kriznim okolnosti, kakvima upravo svjedočimo na globalnoj razini.

Osvrnula se i na komunikaciju najviših političkih predstavnika u Hrvatskoj, predsjednika države Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, općeniti utjecaj komunikacije političkih dužnosnika u kreiranju tzv. stanja nacije, ali i stručnih tijela koja upravljaju krizom izazvanom pandemijom koronavirusa.

Snimku emisije pogledajte u nastavku.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 13.11.2020.