Studentski filmovi

Filmovi VERN’ovih studenata i ove godine u izboru „Vukovara“ i „Motovuna“

Na prestižne hrvatske filmske festivale putuju sva četiri ovogodišnja filma naših studenata.

Nakon uspješne premijere kratkometražnih filmova VERN’ovih studenata filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja, koja je sredinom lipnja u kinu Tuškanac okupila brojna poznata imena, našim je „filmašima“ krajem lipnja stigla još jedna odlična vijest. Njihovi su filmovi i ove godine uvršteni u programe prestižnih hrvatskih filmskih festivala u Vukovaru i Motovunu, i to sva četiri filma. 

Na Vukovar film festival, koji će se održati od 4. do 7. srpnja plasirao se kratkometražni film „Dijagnoza“, koji će biti prikazan 5. srpnja i to u službenom programu festivala.

Na Motovun film festival putuju sva četiri prikazana filma naših studenata „Dijagnoza“, „F60.3“, „NZG“ i „Posljednja piletina“, koji će na festivalu koji se održava od 23. do 27. srpnja biti prikazani u programskom dijelu Kampus Motovun.

VERN’ov preddiplomski studij Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje obrazuje i osposobljava stručne kadrove za rad i oblikovanje sadržaja u određenim segmentima kreativnih industrija (film, televizija, multimedijske platforme, kompjutorske igre, oglašavanje…), koji su utemeljeni na kreativnim audiovizualnim, multimedijskim i transmedijskim praksama. Studenti već od druge godine studija , uz mentorsku podršku snimaju kratkometražne igrane filmove i stječu primjenjiva praktična znanja. Daljnje usavršavanje i akademski razvoj, studenti mogu nastaviti na VERN’ovom specijalističkom diplomskom studiju Filmska i televizijska režija i produkcija

Čestitamo našim studentima i želimo im uspješan nastup na festivalima!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 5.7.2019.