Filmski festivali

Filmovi VERN’ovih studenata na prvom „Rab Film Festivalu“

Nakon Vukovara i Motovuna filmovi naših studenata prošli selekciju i na Rabu.

Nakon prisustvovanja na dva prestižna hrvatska filmska festivala u Vukovaru i Motovunu, ovogodišnji kratkometražni filmovi VERN’ovih studenata idućih će dana biti prikazani i na prvom Rab Film Festivalu, koji se održava od 23. do 27. kolovoza. Filmovi studenata VERN’a  „Dijagnoza“, „NZG“, „Posljednja piletina“ te „Između nas“ bit će prikazani u sklopu edukacijskog programa RAFF Generation, a više detalja možete saznati OVDJE

Program RAFF Generation pruža mogućnost mladima i studentima da istražuju mogućnost izražavanja kroz dokumentarni istraživački film. Poseban dodatak programu je prikazivanje „Dnevnika Diane Budisavljević“, autorice Dane Budisavljević, koja će dan nakon prikazivanja filma zajedno s uglednim stručnjacima Nenadom Puhovskim, Marjanom Alčevskim i Raulom Brzićem te našim studentima održati masterclass za sudionike festivala.

Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja do sada ste mogli vidjeti na Motovun Film Festivalu gdje su prikazani filmovi naših studenata – „Dijagnoza“, „F60.3“, „NZG“ i „Posljednja piletina“ – dok je na Vukovar Film Festivalu prikazan kratkometražni film „Dijagnoza“ i to u službenom programu festivala.

Filmovi VERN’ovih studenata premijerno su prikazani u lipnju u kinu Tuškanac, a premijeri je prisustvovao i dio glumaca te poznata domaća lica iz filma, kulture, sporta i glazbe.

VERN’ov preddiplomski studij Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje obrazuje i osposobljava stručne kadrove za rad i oblikovanje sadržaja u određenim segmentima kreativnih industrija (film, televizija, multimedijske platforme, kompjutorske igre, oglašavanje…), koji su utemeljeni na kreativnim audiovizualnim, multimedijskim i transmedijskim praksama. Studenti već od druge godine studija , uz mentorsku podršku snimaju kratkometražne igrane filmove i stječu primjenjiva praktična znanja. Daljnje usavršavanje i akademski razvoj, studenti mogu nastaviti na VERN’ovom specijalističkom diplomskom studiju Filmska i televizijska režija i produkcija.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 24.8.2019.