Priopćenje

Glavni direktor Ivo Ivančić pozvan za stručnog savjetnika u izborni stožer predsjednice Republike Hrvatske

Ivo Ivančić, glavni direktor Veleučilišta VERN’

Povodom medijskih napisa o pozivu upućenom g. Ivi Ivančiću da kao stručni savjetnik sudjeluje u radu izbornog stožera aktualne Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović dajemo sljedeće priopćenje.

Glavni direktor Veleučilišta VERN’ Ivo Ivančić pozvan je da po osnivanju izbornog stožera aktualne Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i po donošenju konačne i formalne odluke o članovima tima, sudjeluje u njegovu radu na predstojećim predsjedničkim izborima kao stručni savjetnik.

Kolega Ivančić je u izborni stožer pozvan kao privatna osoba, na temelju svoje stručnosti, iznimnih organizacijskih sposobnosti i poslovnog iskustva.

Prema Statutu Veleučilišta VERN’ kolega Ivančić kao glavni direktor upravlja poslovnim, financijskim i logističkim aktivnostima i procesima te nema ovlasti i odgovornosti u akademskom upravljanju, tako da njegovo moguće osobno prihvaćanje poziva za sudjelovanje u izbornom stožeru jednog od predsjedničkih kandidata neće imati nikakva utjecaja na akademsku autonomiju i političku neutralnost naše akademske institucije.

U javnom i političkom životu ne samo Hrvatske, već i drugih razvijenih demokratskih država, sudjeluje, najčešće upravo savjetodavno, nemali broj osoba s uglednih visokih učilišta. Veleučilište VERN’ je itekako zadovoljno činjenicom da je značajan broj poslovnih i akademskih djelatnika institucije angažiran u društvenopolitičkom životu Republike Hrvatske i aktivno doprinosi razvoju hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini.

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 27.8.2019.