Imenovanja

Ivo Ivančić imenovan novim glavnim direktorom Veleučilišta VERN’

Ivo Ivančić novi je glavni direktor Veleučilišta VERN', odlučilo je danas Upravno vijeće Veleučilišta VERN' na prijedlog osnivača, Grupe VERN' d.o.o.

Ivo Ivančić novi je glavni direktor Veleučilišta VERN’, odlučilo je danas Upravno vijeće Veleučilišta VERN’ na prijedlog osnivača, Grupe VERN’ d.o.o.

Ova odluka stupa na snagu 1. ožujka 2018.

Ivo Ivančić dosad je obnašao funkciju zamjenika glavnog direktora, direktora Ureda uprave te člana Upravnog vijeća. Prije toga je bio izvršni direktor za komunikacije, a još ranije voditelj Službe za eksterne komunikacije. Karijeru je započeo također na VERN’u na poziciji referenta.

Diplomirao je na VERN’ovom preddiplomskom studiju Ekonomije poduzetništva i specijalističkom diplomskom stručnom studiju Poduzetničkog menadžmenta te je završio UBI/VERN’ međunarodni MBA studij. Usavršavao se na Sveučilištu Heidelberg i IESE poslovnoj školi u Barceloni. Poslovna iskustva još za vrijeme studija stjecao je u Europskom i Njemačkom saveznom parlamentu. Stipendist je Zaklade Konrad Adenauer i Njemačke službe za akademsku razmjenu DAAD.

VERN’ će u narednom razdoblju voditi tročlana uprava: predsjednik Upravnog vijeća Branko Štefanović (predsjednik Uprave), dekan prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila (član) i glavni direktor Ivo Ivančić (član).

Tim je povodom Branko Štefanović izjavio: „Za mog mandata glavnog direktora u prijelaznom razdoblju, koji je upravo završio, Ivo Ivančić bio je moj zamjenik i glavni suradnik u pokretanju inicijativa i projekata kojima je stvorena solidna platforma za uspješnu tranziciju u segmentu poslovnog upravljanja sustavom, tako da njegovo preuzimanje pozicije glavnog direktora ustanove neće predstavljati diskontinuitet, već naprotiv, bit će to prirodni nastavak procesa koji traje i uspješno se razvija“.

„U narednom ću se razdoblju, zajedno s kolegama iz uprave i svim zaposlenicima, fokusirati na daljnju afirmaciju VERN’a na domaćem, ali i širenje na međunarodno tržište. Istovremeno, VERN’ će nastaviti širiti ponudu svojih programa u segmentu cjeloživotnog obrazovanja, a nadasve će se fokusirati na još snažnije povezivanje visokog obrazovanja i tržišta rada na svim razinama obrazovanja. Sve ćemo to činiti radi podizanja kvalitete studiranja te kako bi VERN’ovi sadašnji, budući i bivši studenti bili još konkurentniji na domaćem i međunarodnom tržištu. Sretan sam što mi je kao VERN’ovom alumniju pružena prilika biti dijelom upravljačkog tima, koja ujedno predstavlja odgovornost i obvezu“, istaknuo je Ivo Ivančić povodom imenovanja.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 13.2.2018.