Studentske inicijative

Filmske večeri na VERN’u: Studenti nakon projekcije razgovarali s autorima dokumentarnog filma „Da je meni ono što mi nije“

Nakon projekcije filma, redateljica i naša predavačica Višnja Skorin te direktor fotografije Srđan Kovačević sa studentima su podijeliti.

Filmske večeri na VERN’u

U okviru „Filmskih večeri na VERN’u“, događaja u organizaciji Udruge studenata VERN’a, ovoga je puta za studente održana projekcija dokumentarnog filma „Da je meni ono što mi nije“.

Radnja filma prati sudbinu nekadašnje prateće vokalistice Sandre Jurak, koja nakon otkaza počinje borbu za preživljavanje radeći na slabo plaćenim poslovima, uz pokušaj da obnovi pjevačku karijeru.

Film je na „Festivalu mediteranskog filma Split 2020.“ dobio nagradu za Najbolji film (program Srednji metar) te nagradu publike (program Srednji metar), a upravo o tim nagradama i samom procesu nastanka ovoga filma studenti su nakon projekcije razgovarali s gostima, redateljicom filma i predavačicom na Sveučilištu VERN’ Višnjom Skorin te direktorom fotografije Srđanom Kovačevićem.

Od kuda ideja za snimanje filma, kako je izgledao produkcijski proces u pojedinim dijelovima, s kojim su se izazovima susretali prilikom snimanja, kako se razvijaju odnosi između glumaca i redatelja te je li dokumentarce zanimljive raditi od igranih filmova samo su neke od tema o kojima su studenti kasnije diskutirali s gostima projekcije.

Odjel za komunikacije
Rahela Poljak
Datum objave: 16.12.2021.