InspiratiV'ni petak

“Baloon” – animirani film naše studentice prikazuje se na Pula film festivalu

Animirana priča o dvije lopte i prijateljstvu VERN'ove studentice Dine Uglešić bit će prikazan na ovogodišnjem Pula Film Festivalu

 

Inspiracija ovog petka je animirana priča o prijateljstvu, motivaciji i suosjećanju te o dvije lopte zanimljivog naziva „Baloon“. Priču je osmislila i režirala naša studentica Dina Uglešić, a ovo je ujedno i njezin prvi animirani kratkometražni film. I kako Dina za „Baloon“ kaže: pratimo dvije lopte, a zapravo pratimo jednu snažnu i dirljivu priču s kojom se svi možemo poistovjetiti – ili osobno ili u našoj okolini.

Studentica Dina Uglešić ja završila VERN’ov preddiplomski studij Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje, a trenutno studira na diplomskom studiju Filmska i televizijska režija i produkcija. Radi kao asistentica produkcije i izvršna producentica, a do sada je sudjelovala u brojnim produkcijama kratkometražnih igranih filmova. U realizaciji ovoga filma Dina je imala pomoć i kolega i predavača sa studija. Tako je student Antonio David Perina zaslužan za glazbu u filmu, a redatelj i predavač Dino Krpan mentor je cijelog projekta.

Više o samom filmu možete saznati na web stranici Pula Film Festivala.

A mi, „pratimo lopte“ i pratimo Dinu u svim njezinim daljnjim, kreativnim postignućima!

 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 16.7.2021.