Međunarodna mobilnost

Na VERN’u dosad studirali studenti iz gotovo 70 zemalja

U našim akademskim prostorima studirali su studenti iz gotovo 70 zemalja poput Austrije, Belgije, Njemačke, Španjolske, Francuske, Italije, Portugala, Finske

Od 2011. godine VERN’ sudjeluje u Erasmus programu Europske komisije za poticanje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja. U našim akademskim prostorima od tada su studirali studenti iz gotovo 70 zemalja poput Austrije, Belgije, Njemačke, Španjolske, Francuske, Italije, Portugala, Finske i mnogih drugih. Prenosimo vam neke od njihovih dojmova studiranja u Hrvatskoj i na VERN’u.

Adrien Maillet (Katoličko sveučilište Lille, Francuska)

Odabrao sam Zagreb i VERN’ jer na svom matičnom fakultetu studiram Menadžment u financijama, a ovo mi je bila prilika da slušam slične predmete u nekom drugom hrvatskom gradu, osim Splita kojeg sam već ranije posjetio. Savjet za nove Erasmus studente bi bio – pronađite smještaj u Zagrebu što ranije. Ja to nisam učinio, pa sam prvih dana boravio u hotelu.

Andrea Jácome Boo (Sveučilište Vigo, Španjolska)

Odabrala sam VERN’ jer sam na internetskoj stranici vidjela zaseban sadržaj za Erasmus studente, što me oduševilo i znatno mi pojednostavilo odabir. Sve je bilo detaljno objašnjeno. Imam li kakvih korisnih informacija za buduće studente? Pa, predavači na VERN’u su vrlo susretljivi i spremni su pomoći svakom studentu u stjecanju novih znanja, a Zagreb vam zbog svog položaja usred Europe omogućuje da proputujete po okolnim zemljama.

Anouk Merckens (Veleučilište Avans, Nizozemska)

Budući da studiram komunikacije, željela sam ići na fakultet na kojem ću moći slušati slične predmete i VERN’ je u tom slučaju potpuno ispunio moja očekivanja. Bila je to dobra odluka, a ova mi je razmjena pružila mogućnost da se izgradim kao osoba i ojačam svoje samopouzdanje te se ne oslanjam uvijek samo na Google.

Cristina Anguita (Sveučilište Rey Juan Carlos, Španjolska)

Željela sam otputovati u neku od zemalja Istočne Europe, a nakon što sam vidjela hrvatske ljepote na fotografijama, nije mi bilo teško odlučiti gdje otputovati. Uživam studirajući na ovom fakultetu jer grupe nisu prevelike, nastava na nekim predmetima je vrlo poticajna i inkluzivna, a znanja koja stječem će mi znatno koristiti u budućoj karijeri.

Guillermo Delgado Trapero (Sveučilište Rey Juan Carlos, Španjolska)

Zagreb i VERN’ će vam pružiti odličan Erasmus ugođaj. Hrana u Hrvatskoj je odlična, ljudi su vrlo ljubazni i ugodni i ovdje je zaista lijepo živjeti i studirati.

Joris van Cromvoirt (Veleučilište Avans, Nizozemska)

Već sam ranije bio u Hrvatskoj i zemlja mi je zaista sjajna, posebno sada kad sam dodatno istražio hrvatsku obalu u ljetnom i planine u zimskom period. Na svom matičnom fakultetu studiram poslovanje i upravljanje maloprodajom, a VERN’ sam odabrao zbog odličnih referenci. 

Tania García Mena (Sveučilište Rey Juan Carlos, Španjolska)

Odabrala sam ovu destinaciju zato jer je znatno drugačija od onih u koje studenti najčešće odlaze poput Njemačke, Velike Britanije, itd. te zato jer je Hrvatska manja zemlja, pa mogu putovati po Hrvatskoj, ali obići i okolne države. Svim budućim Erasmus studentima bih savjetovala da pronađu smještaj u blizini centra (Zagreba) i da se učlane u ESN Zagreb, radi zajedničkih Erasmus događanja i putovanja.

Marina Simón Vicente (Sveučilište Rey Juan Carlos, Španjolska)

VERN’ odlično surađuje s mojim matičnim fakultetom i zato sam odabrala studirati ovdje. A Hrvatsku sam odabrala zato jer je odlično pozicionirana u odnosu na druge države, koje se mogu vrlo jednostavno posjetiti, što je sukladno mojim osobnim interesima i matičnom studiju – turizam i putovanja. Erasmus razmjena mi je zasad omogućila da upoznam mnogo različitih kultura, ne samo hrvatsku, već i mnoge druge, jer iako smo svi na razmjeni uglavnom iz Europe, svi smo u velikoj mjeri različiti.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 27.8.2018.