Gostovanje

Naša predavačica Marija Slijepčević na FER-u izlagala o izazovima menadžmenta u medijima

Pomoćnica dekana VERN'a i predavačica Marija Slijepčević održala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gostujuće predavanje na temu „Izazovi menadžmenta u medijskoj industriji“.

Na poziv Odjela za menadžment u inženjerstvu i Interesne skupine Women in Engineering Hrvatske sekcije IEEE, pomoćnica dekana VERN’a i predavačica Marija Slijepčević održala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gostujuće predavanje na temu „Izazovi menadžmenta u medijskoj industriji“.

Predavanju su prisustvovali predstavnici FER-ove akademske zajednice kojima je naša predavačica prenijela koja je uloga menadžmenta u medijskim kućama i koje su njegove posebnosti. U svom se izlaganju dotakla i metoda upravljanja ljudskim potencijalima, posljedicama primjene menadžmenta na kreativnu medijsku praksu i teorije izvrsnosti u menadžmentu medija. Također, istaknula je, menadžmentu u medijima u prilog idu i određene činjenice u segmentu marketinga i upravljanja ljudskim potencijalima, koje uglavnom ne viđamo u drugim poslovnim organizacijama.

Naglasak predavanja bio je na odnosu tehnološkog razvoja na prilagodbe u medijskoj industriji, s obzirom da je od 1980-ih doslovno svaki aspekt medijskog poslovanja izmijenjen novim tehnologijama i fragmentacijom publike.

“Tvrtke u turbulentnom, nesigurnom okruženju nastoje biti inovativnije, proaktivnije i spremnije na preuzimanje rizika. Online tvrtke i multimedijske tvrtke će biti proaktivnije pri adaptaciji inovacija zbog  svog tržišta: mlađih potrošača i manje stabilne / dokazane sklonosti publike, nižih ulaznih barijera i visokog stupnja direktne konkurencije“, objasnila je predavačica Slijepčević.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 6.4.2017.