Erasmus dnevnik

Naša studentica Barbara Janković u okviru Erasmus+ programa studirala u Nizozemskoj

Vjeruje da će joj upravo ta kombinacija stručnih znanja i poznanstava značajno koristiti u nastavku školovanja, ali i profesionalnom te osobnom razvoju.

Studentica VERN’ovog preddiplomskog studija Turizma, Barbara Janković je u okviru Erasmus+ programa za poticanje međunarodne mobilnosti, studirala razmjenski zimski semestar na nizozemskom Stenden University of Applied Sciences. 

„Budući da na VERN’u studiram turizam, sektor koji je često zastupljen u medijima, na Stendenu sam slušala i polagala kolegije Tourism resource development te Strategic management in the media“, rekla nam je Barbara. 

„Prva predavanja i upoznavanja bila su dosta zbunjujuća, većinom zbog ogromne razlike u kulturama. Nizozemski obrazovni sustav je potpuna suprotnost onom na koji sam bila naviknuta. Na sreću, profesori, mentori, ali i sve ostale kolege bili su spremni pomoći mi u svakom trenutku. U nekoliko mjeseci provedenih na Stendenu i u Nizozemskoj, moj krug prijatelja i poznanika se uvelike proširio. Kao studentica na razmjeni, sudjelovala sam u mnogo izvannastavnih aktivnosti sa studentima koji inače nisu pohađali predavanja sa mnom, te sam tako upoznala i studente iz različitih kultura“, objasnila nam je.

Za kraj je dodala kako je studiranjem u Nizozemskoj stekla mnogo novih vještina, stručnih znanja i poznanstava, što ističe kao najvažniju korist od studiranja u međunarodnom okruženju. Vjeruje da će joj upravo ta kombinacija stručnih znanja i poznanstava značajno koristiti u nastavku školovanja, ali i profesionalnom te osobnom razvoju. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 5.1.2017.