Posjet Bruxellesu

Naše studentice Zrinka Mrkonjić i Hana Skerlev posjetile institucije EU na poziv Europske komisije

Posjet Bruxellesu trajao je od 13. do 15. svibnja, a studentice su posjetile zgrade Europske komisije i Europskog parlamenta.

Studentice Zrinka Mrkonjić i Hana Skerlev s VERN’ovih diplomskih studija Poduzetnički menadžment i Upravljanje poslovnim komunikacijama dva su dana provele u Bruxellesu u posjetu institucijama Europske unije.

Naše su studentice putovale na poziv Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i pridružile se grupi studenata i učenika koji su tijekom boravka u Bruxellesu, od 13. do 15. svibnja, posjetili Europsku komisiju, odnosno zgrade Berlaymont i Charlemagne, gdje su slušali predavanja na zanimljive teme „Migration management support“, „EU environment policy – What’s in it for you?“,  „Citizen engagement in EU policy making“  te su prisustvovali podnevnom  briefingu novinara u press centru zgrade Berlaymont. 

Zadnjeg dana boravka, naše su studentice s grupom posjetile Europski parlament i zgradu Paul Henri Spaak, gdje su vidjele kako izgleda press centar, soba za plenarne sjednice, audio-vizualna soba i studiji Europskog parlamenta, a posjet je završen prezentacijom „Ovaj put glasam“, koja je tematski bila povezana s europarlamentarnim izborima koji su održani 26. svibnja. 

„Tijekom studentskog posjeta Bruxellesu, uz sam posjet i razgledavanje institucija EU, imali smo priliku slušati i sudjelovati u predavanjima djelatnika Europske komisije i Europskog parlamenta te saznati više informacija u ulozi i djelokrugu rada spomenutih institucija“, istaknule su.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 31.5.2019.