„Dizajniraj svoju karijeru“

Naši studenti gostovali u radijskoj emisiji „Vodič za moderna vremena“

Grupa naših studenata i profesorica Silvana Fratrić Kunac pojasnili su kakve benefite studentima donosi projekt „Dizajniraj svoju karijeru“.

Jedinstveni projekt „Dizajniraj svoju karijeru“ koji se provodi kao izvannastavna aktivnost za VERN’ove studente osmišljen je s ciljem karijernog i osobnog razvoja prema modelu Sveučilišta Stanford.

Specifičnosti ovoga projekta – a to je prvenstveno dizajnerski pristup razvoju vlastite karijere, koji se zasniva na principima design thinking metodologije  – prepoznali su i mediji, pa je Hrvatski radio odlučio napraviti reportažu s našim studentima i voditeljicom ovoga programa, kako bi i slušatelji iz prve ruke mogli čuti što zapravo jest projekt „Dizajniraj svoju karijeru“ te, najvažnije, što studenti sami kažu o sudjelovanju u tom projektu.

Novinarka Vesna Turtula je razgovarala s našim studentima Barbarom Modlic, Petrom Grbavac, Dorom Klešić i Lukom Lajićem te profesoricom Silvanom Fratrić Kunac, a snimku emisije možete POSLUŠATI OVDJE. 

Inače, eksperimentalna faza ovog korisnog programa koji se provodi u okviru VERN’ovog projekta za suradnju s gospodarstvom #EducationmeetsBusiness, završila je dodjelom certifikata studentima o uspješnom završetku programa, nakon što su 11 tjedana u ljetnom semestru 2018./2019. pohađali radionice te za kraj izradili tri vlastita karijerna plana. Osim radionica i aktivnosti predviđenih programom, studenti su organizirali panel s istaknutim VERN’ovim studentima i alumnijima, sudjelovali u radionici generiranja ideja koje su vodili naši sadašnji i bivši studenti, eksperti za design thinking, bili su uključeni u projekt „Dani karijera na VERN’u“ i sl. 

Slijedom toga naše su profesorice (Silvana Fratrić Kunac, dr. sc. Maja Kolega, dr. sc. Irena Miljković Krečar)  provele i istraživanje o učinkovitosti programa te napisale znanstveni rad „Design Thinking Methodology in the Career Development Programme for University Students“. Rezultati istraživanja predstavljeni su u Barceloni na konferenciji „The International Conference on Education and Educational Psychology” te objavljeni u međunarodnom znanstvenom časopisu „The European Proceedings of Social & Behavioural Sciences“. Program „Dizajniraj svoju karijeru“ također će biti prezentiran na interdisciplinarnoj konferenciji „Teachers and Trainers for the Future“, koja će se u ožujku održati u Šibeniku u okviru aktivnosti predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.2.2020.