Terenska nastava

VERN’ovi studenti na HRT-u upoznali ulogu i sadržaj javnog televizijskog servisa

VERN'ovi studenti prve godine studija novinarstva i odnosa s javnošću obišli su redakcije i studije Hrvatske radiotelevizije.

VERN’ovi studenti na HRT-u

U pratnji predavača Zlatka Herljevića VERN’ovi su studenti preddiplomskih studija Novinarstvo te Odnosi s javnošću i studij medija posjetili su Hrvatsku radioteleviziju, gdje ih je ugostila Nada Chedid iz HRT-ove Službe za odnose s javnošću.

Chedid je studente upoznala s ulogom i sadržajem javnog televizijskog servisa koji zapošljava više od 3.000 ljudi, provela ih kroz redakcije i studije, a odgovorila je i na njihova brojna pitanja.

Studenti su ovom terenskom nastavom stekli brojna stručna znanja, ali su i saznali mnogo zanimljivih informacija kao npr. koliki se iznos od pretplate izdvaja za financiranje sadržaja, kako funkcionira odjel kostimografije u kojem postoji više od 75.000 odjevnih predmeta i kostima dostupnih za iznajmljivanje  građanima, itd.

Također su posjetili i tzv. „gluhu sobu“ u  radijskom studiju, a u redakciji informativnog programa upoznali su ekipu novinara, lektora i fonetičara koji su baš bili pripremali vijesti za Dnevnik.

Najzanimljivije je bilo u studiju „Potjere“ jer su mnogi željeli sjesti na mjesto popularnog „lovca“, dok se u velikom studiju emisije „The Voice“ čekalo u redu da se pritisne gumb u fotelji nekog od četiriju članova žirija.

(autor: Sven Tubak)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 31.1.2020.