Društvene i humanističke znanosti

Novi broj VERN’ova znanstvenog časopisa Suvremene teme

U skladu s politikom časopisa, nastavljamo s isključivim fokusom na jugoistočnu Europu, a novi broj sadrži pet znanstvenih članaka i dva prikaza knjiga.

Suvremene teme

Deveto izdanje znanstvenog časopisa Suvremene teme upravo je objavljeno, čime VERN’ uspješno nastavlja svoju znanstveno-izdavačku djelatnost. Broj sadrži pet znanstvenih članaka i dva prikaza knjiga.

„U skladu s politikom časopisa, nastavljamo s isključivim fokusom na jugoistočnu Europu. Mirela Holy analizira u kolikoj su se mjeri hrvatski stručni i znanstveni članci iz područja društvenih i humanističkih znanosti od 2013. godine bavili integrativnim, globalizacijskim i multikulturalnim procesima i njihovim međuodnosom. Marija Slijepčević i Sanja Fligić istražuju prisutnost interpretacijskih okvira kroz izvještavanje o izbjegličkoj krizi u Hrvatskoj. Anđelka Raguž, Sebastijan Ivasović i Ema Kukolić analiziraju medijsko izvještavanje veznao za referendum o ustavnoj definiciji braka. Maja Kolega u svom radu testira teorijski model socijalno-poduzetničke namjere na uzorku od 786 studenata, od kojih je 384 studenata poduzetničkih, a 402 psihosocijalnih studija. Nikola Buković analizira karakteristike, razlikovne točke i mogućnosti transfera pojedinih elemenata politike razvoja vještina iz austrijskog u hrvatski sustav.“, napisao je u uvodniku glavni urednik Davor Pauković.

U časopisu se nalaze i prikazi knjiga „The Sharing Economy and the Rise of Crowd-Based Capitalism“ Aruna Sundadarajana te „General Theory of International Law“ Siegfrieda Wiessnera.

Suvremene teme međunarodni su znanstveni časopis koji izdaje Veleučilište VERN’. Suvremene teme izdaju prethodno neobjavljene radove iz politologije, sociologije, komunikacijskih znanosti i suvremene povijesti koji se bave područjem jugoistočne Europe. Časopis objavljuje radove jednom godišnje, na hrvatskom i engleskom jeziku, a besplatno je dostupan online.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 11.7.2018.