Financiranje startupa

Pokretač startup inicijative „Ostaše“ održao gostujuće predavanje za studente VERN’a

Njegov entuzijazam i inovativna ideja bili su povod za njegovo gostovanje na VERN'u koje su inicirali sami studenti u okviru predmeta Poduzetništvo.

Nakon što je prošle godine na Indiegogou pokrenuo kampanju zanimljivog naziva „Ostaše“, Mirko Logožar, tim je činom potaknuo izniman interes javnosti i u vrlo kratkom roku ostvario svoj glavni cilj – prikupio je sredstva za snimanje dokumentarnog filma čija će radnja pratiti osobu koja pokreće vlastiti posao u Hrvatskoj – od nule.

Upravo su taj njegov entuzijazam i inovativna ideja bili povod za njegovo gostovanje na VERN’u koje su inicirali sami studenti u okviru predmeta Poduzetništvo, na 1. godini preddiplomskog studija Ekonomija poduzetništva. Budući da su i sami u okviru nastave obrađivali temu crowdfundinga, kao pristupačne metode prikupljanja početnog kapitala za startup projekte, studentima je razgovor s autorom kampanje „Ostaše“ bio jedinstvena prilika za razmjenu ideja, mišljenja, ali i savjeta.

Mirko je studentima ispričao kako je dokumentarac zamislio kao serijal od više nastavaka, koji će pratiti njegovo iskustvo pokretanja vlastitog posla kroz startup projekt Different, dok će protagonisti serijala (startup mentori i poduzetnici) ponuditi odgovore na pitanje kako pokrenuti posao u zemlji iz koje sve više mladih odlazi. Ideja mu je prikazati s kakvim se sve izazovima susreću mladi poduzetnici u Hrvatskoj i to u tri ključna segmenta: kako pokrenuti vlastiti posao u Hrvatskoj, kako preći prepreke na tom putu te kako država i nevladine organizacije mogu pomoći.

Predavanje je bilo otvoreno i za studente s drugih VERN’ovih studija, a puna dvorana samo je dodatno potvrdila izniman interes studenata za pokretanje vlastitih projekata i prikupljanje početnog kapitala. Upravo zbog toga, nastavak ove studentske inicijative bit će 

radionica za VERN’ove studente koju će u četvrtak 14. lipnja 
održati sam pokretač kampanje „Ostaše“, na temu 
„Brendiranje startup projekata na društvenim mrežama“.

Cilj radionice je podići svijest o važnosti društvenih mreža prilikom pokretanja vlastitog startup projekta, a studenti će kroz rad u malim grupama samostalno razvijati social media strategiju za odabrani projekt.

Broj sudionika je ograničen, pa molim sve zainteresirane studente da se za rezervaciju mjesta i sudjelovanje prijave na email predavačice Ive Senegović (iva.senegović@vern.hr). Detaljnije informacije o radionici, studenti će dobiti u daljnjoj komunikaciji s predavačicom.