Studenstki filmovi

U kinu Europa održana projekcija kratkometražnih igranih filmova VERN’ovih studenata

U kinu Europa jučer su javno prikazani kratkometraži igrani filmovi studenata 2. godine Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja, preddiplomskog studija na Veleučilištu VERN'.

Kino Europa

U kinu Europa jučer su javno prikazani kratkometraži igrani filmovi studenata 2. godine Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja, preddiplomskog studija na Veleučilištu VERN’.

Kroz četiri kratkometražna filma – Call centar, Nisam pio…¸Hilda te U oba smjera – mnogobrojna publika se uvjerila u scenaristički, producentski, snimateljski i redateljski potencijal studenata, koji su uspješno realizirali pod mentorstvom i u suradnji s eminentnim imenima domaće audiovizualne industrije.

„Studentski filmovi, koji su rezultat rada studenata druge godine FTMO-a pod mentorstvom njihovih profesora Vinka Brešana, Nevena Hitreca, Ivana Maloče, Višnje Skorin, da spomenemo samo neka imena, i u kreativnom i u profesionalnom smislu na razini su koja potvrđuje izvrsnost samoga studija i opravdanost ovakvog javnog predstavljanja. Zadatak koji smo si zadali bio je zahtjevan i po mnogo čemu jedinstven u prostoru filmskog visokog obrazovanja i vjerujem da smo ga ispunili na najbolji način, što je svakako poticaj za sve ono što je pred nama“, izjavila je voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak.

Glavni protagonisti studentskih igranih filmova bili su glumci: Filip Mayer, Iskra Jirsak, Urša Raukar i Pero Juričić, u filmu Call centar; Dado Ćosić i Mia Biondić, u filmu Nisam pio…; Asja Jovanović, Darko Milas, Sven Medvešek, Paško Vukasović, Hana Kunić i Vinko Kraljević, u filmu Hilda; te Asim Ugljen, Monika Berberović i Paola Slavica, u filmu U oba smjera.

Prostor zagrebačkog kina Europa ispunili su brojni znatiželjnici i niz poznatih javnih lica, koji su srdačnim pljeskom i nepodijeljenom simpatijom pozdravili sva četiri filma, poput Zrinka Ogreste, Borisa Homovca, Sanje Pilić, Slavice Šnur, Sergeja Stanojkovskog i mnogih drugih.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 15.6.2018.