Međunarodna suradnja

Procjena razine poduzetništva VERN’a – održan sastanak s predstavnicima OECD-a

Riječ je o projektu kojim se u Hrvatskoj procjenjuje priprema i podupiranje poduzetnika od strane visokih učilišta, razmjena znanja i suradnja te organizacijski kapaciteti.

U sklopu projekta „HEInnovate“, inicijative Europske komisije i OECD LEED Foruma, VERN’ su krajem ožujka posjetili članovi stručne komisije Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj.

Delegacija OECD-a je s predstavnicima VERN’a – menadžmentom, akademskim vodstvom, predavačima te nenastavnim osobljem, studentima, alumnijima i tvrtkama partnerima – održala sastanke na temu procjene razine poduzetništva na VERN’u.

Riječ je o projektu kojim se u Hrvatskoj procjenjuje priprema i podupiranje poduzetnika od strane visokih učilišta, razmjena znanja i suradnja te organizacijski kapaciteti, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja je za posjete stranih delegacija predložilo ukupno šest visokih učilišta, među kojima je i VERN’.

Stručna skupina OECD-a sastoji se od domaćih i stranih stručnjaka, a sastancima na VERN’u su prisustvovali:  

  • Jon File – Director, Development of Consultancy, CHEPS- Center for Higher Education Policy Studies, University of Twente, The Netherlands
  • Uzi De Haan – Professor, TechionIsrael – Institute of Technology, Israel
  • Fumi Kitagawa – Lecturer in Entrepreneurship and Innovation, University of Edinburgh Business School, UK
  • Marko Turk – Assistant Profesor at the Department of Education, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Rijeka, Croatia
  • Giulia Ajmone Marsan – Innovation Economist, OECD,
  • Veronica Mobilio – Policy Officer at European Commission.