Svečana promocija 2018.

Promovirana 17. generacija VERN’ovih diplomanata

Danas su na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pred oko 2.000 uzvanika, dodijeljene diplome više od 370 studenata 17. generacije diplomanata Veleučilišta VERN'.

Promovirana 17. generacija VERN’ovih diplomanata

Danas su na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pred oko 2.000 uzvanika, dodijeljene diplome više od 370 studenata 17. generacije diplomanata Veleučilišta VERN’, koji su ove godine diplomirali na VERN’ovim preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima.

Dekan Veleučilišta VERN’ prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila čestitao je 17. generaciji diplomanata na njihovom akademskom postignuću te im poželio puno uspjeha u priključivanju dinamičnim gospodarskim trendovima i iskorištavanju poslovnih i obrazovnih prilika kreiranih u tehnološkom okruženju tzv. 4. industrijske revolucije.

Ogromna količina i brzina proizvodnje znanja uz pomoć novih tehnologija, zahtijevaju kontinuirano učenje. Danas završetak studija ne znači kraj, već početak i to početak cjeloživotnog učenja. Jeste li spremni na to? Vjerujem da jeste. Vi ste vašim dosadašnjim školovanjem napravili važne korake, ali morate biti spremni koračati i dalje jer se svijet svakodnevno mijenja i donosi nove zahtjeve u području rada i obrazovanja, poručio je dekan Vlatko Cvrtila.

Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća VERN’a diplomantima je uputio čestitku iz dalekog Japana sa sajma „Study in Europe“, putem video poruke, u kojoj se referirao na jednu od gorućih tema u hrvatskom društvu, iseljavanje.

„Studirajući na VERN’u obrazovali ste se da budete planetarno, a ne samo lokalno kompetitivni i svoje znanje možete unovčiti tamo gdje vam se ponude najbolji uvjeti. Ako se i odlučite za takav potez, ja se nadam da će to biti privremeno rješenje te da ćete se vratiti s iskustvom koje će biti neizmjerno dragocjeno, kako vama tako i široj zajednici. Ipak, sa diplomom koju ste danas primili nećete morati trbuhom za kruhom, osim ako to ne želite“, poručio je te istaknuo da se prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stopa nezaposlenosti VERN’ovih alumnija  kreće na razini od oko 2 posto.

Novoj generaciji diplomanata su putem video poruka čestitali i Robert Knjaz, poznati TV režiser i autor te predavač na VERN’ovom preddiplomskom studiju Filmskog, televizijsko i multimedijskog oblikovanja, zatim uspješni PR stručnjak i alumni VERN’a Hrvoje Ratkić te Oliver Kempkens, renomirani međunarodni stručnjak za područje design thinkinga i predavač na VERN’ovom izbornom predmetu, koji im je poručio: „VERN’ je fantastična mreža ljudi, a vi ste sada dio te obitelji. Iskoristite tu mrežu kako bi promijenili ono što možete promijeniti. Nemojte misliti kako se sustav ne može promijeniti, jer nije nužno da promijenite cijeli sustav. Pokušajte s malim stvarima oko sebe kako bi svijet postao bar malo bolji“.

Diplome slavljenicima uručili su dekan Cvrtila i prodekanica za studije mr. sc. Višnja Grozdanić, a kolegama alumnijima čestitao je i najbolji mladi projektni menadžer u Hrvatskoj, diplomant Filip Trezner, kao predstavnik studenta na svečanosti.

Sudionike promocije zabavljali su Massimo i Akademski zbor Vladimira Preloga, uz konferansu poznate TV voditeljice Daniele Trbović

U nastavku donosimo kratki foto rezime, a više fotografija pogledajte na VERN’ovoj Facebook stranici!

LinkedIn Add to Profile button

Odjel za komunikacije
Datum objave: 19.5.2018.