Savjetovalište za studente

S komunikacijskom trenericom Dunjom Horvat studenti učili kako svladati izazove pomoću „growth mindseta“

Mentalni sklop je uvijek podložan promjenama, a one su sastavni dio života.

„Growth mindset“ je promjenjivi mentalni sklop koji nam omogućuje svladati izazove, a pomaže nam da neuspjeh sagledamo kao priliku za rast i razvoj potencijalnih vještina. Ovo bi ukratko bila osnovna misao travanjskog Student Wellbeinga koji je za studente VERN’a održala Dunja Horvat, mag. soc., komunikacijska trenerica, konzultantica i coach.

Studenti su tako imali prilike saznati kojim se korisnim strategijama mogu koristiti kako bi mijenjali svoj mentalni sklop i na taj si način povećali šanse za uspjeh i ostvarili svoj puni potencijal. Jedna od najčešćih strategija je često korišteni tzv. izlazak iz zone komfora, a iako je ovaj termin postao gotovo svakodnevna fraza, studenti su tijekom predavanja saznali kako ga zaista provesti u praksi, odnosno kako izlazak iz zone komfora pretvoriti u priliku za poslovni i osobni razvoj. Summa summarum predavanja bio bi zaključak da se mentalni sklop uvijek može mijenjati, a promjena se nikako ne treba bojati jer one su sastavni dio života. 

„Drago mi je da su studenti iskazali interes za temama koje su važne za njihov osobni i profesionalni razvoj. Veseli me što sve više mladih koristi prilike za stjecanje znanja i vještina koja im značajno mogu pomoći u boljem upravljanju sa sobom, donošenju odluka, ostvarivanju ciljeva i općenito postizanju veće kvalitete života“, poručila je gošća.

„Vidi se da je na VERN’u ostvarena poticajna i prijateljska atmosfera između studenata i profesora što omogućava studentima da bez ustručavanja traže podršku kad god im je potrebna. Stoga zahvaljujem Nataši Jeličić iz Savjetovališta za studente na organizaciji i pozivu, a svim studentima i profesorima na aktivnom sudjelovanju“, istaknula je na kraju predavanja

Odjel za komunikacije
Datum objave: 8.4.2024.