HULT Prize 2018.

SENTO Solutions održao završni pitch pred studentima – sretno našima u Dubaiju i Tunisu

Pobjednici nacionalnog finalnog pitcha ovogodišnjeg HULT Prize natjecanja, tim SENTO Solutions je pred punom dvoranom zainteresiranih VERN'ovih studenata održao završni pitch svoga projekta.

SENTO Solutions

Pobjednici nacionalnog finalnog pitcha ovogodišnjeg HULT Prize natjecanja, tim SENTO Solutions je pred punom dvoranom zainteresiranih VERN’ovih studenata održao završni pitch svoga projekta pred nastup u regionalnom finalu HULT Prize natjecanja u Dubaiju. 

Andro BunićJakov BajićPetar Fruk i Moreno Pavličić su u okviru nastave na predmetu Socijalno poduzetništvo i društvene inovacije predstavili dosadašnji razvoj svoje ideje – USB sticka za energetsku štednju – kojeg su razvijali od pobjede na nacionalnom pitchu u prosincu prošle godine.

Od tadašnje osnovne ideje, u međuvremenu su doradili svoj projekt, izradili internetsku stranicu, snimili animirani promotivni video, priredili tzv. White Paper, ostvarili suradnju s neprofitnim udrugama te maksimalno implementirali komentare i povratne informacije, koje su sredinom veljače dobili od stručnjaka za socijalno poduzetništvo na iPRESENT konferenciji na VERN’u.

Projekt su prezentirali okupljenim kolegama s drugih studija koji su im također dali korisne povratne informacije kroz evaluacijske obrasce, kojima će u međuvremenu „dodatno izbrusiti“ svoj projekt za međunarodnu javnost.

Drugi VERN’ov tim koji će nastupiti u regionalnom finalu HULT Prize natjecanja, ali u Tunisu, Croteam (Matija Lukić, Mia Brajković, Mirna Maravić i Tena Jelečanin), također je u završnoj fazi razvoja svoje ideje. Podsjetimo, njih je u regionalno finale kvalificirao organizacijski odbor natjecanja u drugom krugu, nakon što je evaluirao njihovo rješenje na temu ovogodišnjeg HULT Prize natjecanja „Harnessing the Power of Energy“ – projekt desalinizacije morske vode za samoodrživu ekonomiju.

Kao što je spomenuto, oba su tima već dosad ažurirali svoje projekte prema povratnim informacijama koje su dobili na iPRESENT konferenciji na VERN’u, kada su pitchali pred domaćim i međunarodnim stručnjacima poput dr. sc. Dražena Šimleše, znanstvenog suradnika na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, Giulije Galere, stručnjakinje za  socijalno poduzetništvo, studenata Studijskog centra socijalnog rada pri Pravnom fakultetu i drugim gostima. Tijekom cijelog ovoga razdoblja, od prijave na natjecanje, pa do odlaska na regionalna finala, oba su tima projekte razvijali uz mentorsku podršku naše predavačice Gordane Ćorić.

Tim SENTO Solutions nastupa u regionalnom finalu HULT Prize natjecanja u Dubaiju 9. i 10. ožujka, a Croteam će svoj projekt predstavljati u Tunisu 16. i 17. ožujka.

Bit će to već četvrta godina zaredom kako se VERN’ovci nadmeću protiv studenata s nekih od najprestižnijih svjetskih sveučilišta poput Harvarda, Oxforda, Stanforda, MIT-a i drugih u borbi za glavnu nagradu od 1.000.000 američkih dolara za realizaciju svoje ideje. 

Želimo im puno sreće i uspješan nastup!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.3.2018.