EU projekt

Studenti s finskog Veleučilišta Laurea proveli Intensive study week na VERN’u i surađivali s našim studentima

Grupa studenata s finskog visokog učilišta Laurea Univeristy of Applied Sciences, sredinom studenoga je boravila na VERN'u kako bi zajedno s našim studentima učili i surađivali na temama iz domene hotelskog i turističkog menadžmenta, poput razvoja ideja, design thinkinga, etnografskih metoda, customer relationshipa, itd.

Intensive study week

Dio je ovo međunarodnog projekta «Versatile Island Cooperating for New Services and Innovation in Tourism (VISIT)”, a intenzivan radni posjet obuhvaćao je studentsku, ali i akademsku suradnju predstavnika obaju institucija, odnosno dvoje predavača s finskog veleučilišta i Voditelja VERN’ovog Ureda za međunarodnu suradnju Dubravka Krausa.

Domaći i strani studenti su u okviru tjednog programa razvijali i projektna rješenja za dvije studije poslovnih slučaja u suradnji s tvrtkama partnerima Unilineom i Valamarom, koji sudjeluju u VERN’ovom projektu suradnje s gospodarstvom #EducationmeetsBusiness. U skladu s jedinstvenim VERN’ovim konceptom dualnog obrazovanja „tvrtke-partneri“ i načinu njegove izvedbe, studenti su i ovom prilikom predstavnicima tvrtki – Kristianu Šustaru (Uniline) i Ivi Božinović (Valamar) – predstavili svoja projektna rješenja za „unapređenje poslovanja“ i „uvođenje novih usluga“.

Studenti i predavači iz Finske tako su se bolje upoznali s načinom pripreme studenata na VERN’u za uspješnu integraciju na tržište rada te inovativnim metodama obrazovanja budućih stručnjaka.

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 6.12.2018.