Kliofest na studentski pogon

Studenti Sveučilišta VERN’ realizirali live stream ovogodišnjeg Kliofesta

U duhu akademske suradnje, u organizaciju festivala povijesti uključilo se i Sveučilište VERN' kao produkcijski partner.

Osmo po redu izdanje festivala povijesti Kliofesta, koje je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održano sredinom svibnja, i ove je godine usprkos epidemiološkim ograničenjima predstavljalo prvorazredan kulturni događaj.

Tijekom četiri dana ovog festivala zainteresirana je kulturna javnost putem live streama i uz ograničeni posjet samim događajima mogla pratiti brojne tribine, panel diskusije, konferencije, kao i predstavljanja historiografskih i izdavačkih projekata i ustanova.

U duhu akademske suradnje, u organizaciju ovogodišnjeg Kliofesta uključilo se i Sveučilište VERN’ kao produkcijski partner festivala, osiguravši značajne tehničke i ljudske resurse. U realizaciji ovog produkcijski zahtjevnog projekta jednu od ključnih uloga imali su tako i studenti VERN’ovih umjetničkih studija.

U okviru terenske nastave na kolegijima Televizijsko snimanje i Televizija u teoriji i praksi, VERN’ovi su studenti, uz podršku svojih predavača-mentora Miljenka Bukovčana, Radoslava Pažamete i Petra Vučetića, omogućili praćenje najznačajnijih događaja prva dva dana festivala putem live streama na YouTubeu.

Nakon realizacije prijenosa prvog predizbornog sučeljavanja zagrebačkih gradonačelničkih kandidata održanog u travnju na VERN’u, ovo je već drugi javni događaj u ovom semestru na kojem su studenti umjetničkih studija bili u prilici brusiti svoje produkcijske vještine i steći nova praktična iskustva, ali i dati doprinos informiranju javnosti na čemu im se još jednom zahvaljujemo.

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 25.5.2021.