Stručno putovanje

Studenti VERN’a u Dubaiju posjetili EXPO i kompaniju Httpool

Od Svjetske izložbe Expo 2020 do posjeta kompaniji Httpool te pustinjskog safarija – stručno putovanje naših studenata u Dubai donijelo je pregršt iskustava, znanja i dojmova.

Studenti VERN’a na stručnom putovanju u Dubaiju

Grupa VERN’ovih studenata sa završnih godina preddiplomskih studija i njihovih starijih kolega, studenata s diplomskih studija, nedavno je imala iznimnu priliku posjetiti egzotični Dubai i na tom stručnom putovanju učiti kroz novo iskustvo i poslovnu praksu.

Studenti su u Dubaiju u pratnji profesorice doc. dr. sc. Diane Plantić Tadić posjetili Svjetsku izložbu EXPO 2020 te izložbene prostore svih zemalja koje su se na inovativan način predstavile na ovoj manifestaciji. Ipak, najviše dojmova je bilo u hrvatskom paviljonu koji je privlačio i pažnju brojnih drugih posjetitelja. Tema EXPO-a je bila „Spajanje umova, stvaranje budućnosti“ (Connecting Minds, Creating the Future), a Hrvatska se na izložbi predstavila temom „Croatia – Inspiring Great Minds“ kroz koju je kao protagoniste nametnula inovatore i kreativce koji su se iskazali na globalnoj razini kao što su Ruđer Bošković, Nikola Tesla te Mate Rimac.

Putovanje u Dubai je imalo i stručno-akademska obilježja u vidu suradnje s gospodarstvom, pa su tako naši studenti posjetili i kompaniju Httpool, gdje ih je dočekala naša diplomantica Andrea Vukmirović koja je za njih održala interaktivno predavanje na temu Google i Facebook/Meta oglašavanja.

Doc. dr. sc. Diana Plantić Tadić i VERN’ova diplomantica Andrea Vukmirović sa studentima

Studenti su u slobodno vrijeme doživjeli i turističku stranu Dubaija, divili se njegovoj urbanizaciji, ali i uživali u pustinjskom safariju.

Da Dubai stvarno ostavlja bez daha, potvrđuju i fotografije koje donosimo u galeriji. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 22.3.2022.