Posljednji pozdrav kolegi i profesoru dr. sc. Antonu Florijanu Barišiću

Kolega Barišić je angažman vanjskog predavača na VERN'u započeo još davne 2006. godine, a predavao je na diplomskim studijima.

Dragi studenti, predavači, suradnici i ostali djelatnici,

s iskrenim žaljenjem javljamo da nas je u srijedu 16. ožujka 2022., iznenada, u 62. godini zauvijek napustio naš dragi i cijenjeni kolega i predavač dr. sc. Anton Florijan Barišić.

Kolega Barišić je angažman vanjskog predavača na VERN’u započeo još davne 2006. godine, prvo na diplomskom studiju Poduzetnički menadžment, a kasnije i na diplomskim studijima Upravljanje ljudskim potencijalima te IT menadžment.

Dr. sc. Anton Florijan Barišić rođen je 1961. godine u Sarajevu. Školovao se na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na kojem je stekao zvanje diplomiranog inženjera, dok je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu magistrirao na području industrijske automatizacije. Drugi magisterij stekao je u Italiji na Universita degli studi di Trento na području ekonomskih znanosti, a godine 2018. obranio je doktorsku disertaciju na Fakultetu za komercialne in poslovne vede u Sloveniji.

Na VERN’u je bio angažiran kao predavač na kolegijima organizacijskog upravljanja, poslovnog savjetovanja, upravljanja inovacijama i znanjem te organizacijskih struktura, a istovremeno je uspješno vodio i poslovne organizacije u realnom sektoru te predavao na drugih visokim učilištima.

Studenti će ga pamtiti po njegovoj pozitivnoj energiji te poticanju analitičkog i organizacijskog načina razmišljanja te golemom stručnom znanju koje im je prenio.

Ispraćaj dragog profesora održat će se u utorak 22. ožujka 2022. u 10:45 sati na krematoriju na zagrebačkom Mirogoju.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 21.3.2022.