Međunarodna akademska suradnja Hrvatske i Indonezije

Sveučilište VERN’ nastavilo međunarodnu suradnju s indonezijskim sveučilištima

Naše predavačice, doc.dr.sc. Nikolina Borčić i doc.dr. sc. Mirela Holy, i ove godine sudjelovale su u organizaciji online Ljetne škole „Building Resilience in Time of Covid-19 Pandemic“

Međunarodna ljetna škola „Building Resilience in Time of Covid-19 Pandemic“ održala se od 15. do 17. lipnja 2021. godine, a ove godine domaćin škole je Sveučilište Warmadewa iz Denpasara, Bali uz hrvatske akademske partnere od kojih je jedan Sveučilište VERN’. Zbog pandemije COVID-19 i ove godine ljetna škola se održala u online okruženju, a uz Sveučilište Lampung Indonezija, Sveučilište Warmadewa Bali organizatori su bili i  Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilište VERN’.

Ovo je već treća godina da Sveučilište VERN’ surađuje s indonezijskim sveučilištima, a suradnju predvode naše predavačice, dr. sc. Nikolina Borčić, dr. sc. Mirela Holy i Marija Slijepčević, univ.spec.oec.

Osim sudjelovanja u organizaciji ljetne škole naše predavačice su održale i online predavanja na teme. Predavanje „Kreiranje nacionalnog imidža u medijima tijekom pandemije“ održala Nikolina Borčić, a temu „Uloga strateške komunikacije u COVID-19 post truth eri“ održala je doc.dr.sc. Mirela Holy.  

Sa sveučilištima u Bandar Lampungu i na Baliju Sveučilište VERN’ surađuje od 2019. godine. Suradnja je počela Ljetnom školom u Indoneziji, nastavila se online ljetnom školom u organizaciji hrvatskih ustanova, te ove godine, online ljetnom školom koju su organizirali Indonežani.

Suradnja obuhvaća zajednički akademski rad VERN’a i indonezijskih visokoobrazovnih institucija gostovanjem indonezijskih predavača, izdavanjem zajedničkih radova u znanstvenim publikacijama te ljetnom školom koja se već tradicionalno održava protekle 3 godine.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 13.7.2021.