Terenska nastava

Terenska u znaku Nikole Tesle: jedni studenti posjetili izložbu, a drugi kompaniju Ericsson

Dvije različite grupe VERN'ovih studenata, s dva različita studija, sudjelovale su na dvije potpuno različite terenske nastave, koje simbolički ipak povezuje jedna zajednička osoba – Nikola Tesla.

Dvije različite grupe VERN’ovih studenata, s dva različita studija, sudjelovale su na dvije potpuno različite terenske nastave, koje simbolički ipak povezuje jedna zajednička osoba – Nikola Tesla.

U okviru terenske nastave na predmetu Radijsko novinarstvo, studenti 2. godine preddiplomskog studija Novinarstva su u prosincu posjetili multimedijsku izložbu „Nikola Tesla – Mind from the Future“, koja predstavlja Teslin životni put od rođenja, pa sve do refleksija u suvremenom svijetu na potpuno novi način.

U pratnji naših studenata bile su i zamjenica voditelja studija Nataša Jeličić te predavačica Silvija Londero, direktorica Media servisa, koji je jedan od medijskih pokrovitelja ove značajne izložbe. Uz stručno vodstvo, studenti su se upoznali s detaljima iz Teslina života te su kroz samu izložbu uspjeli razriješiti neke mitove koji se vežu uz njegov život, poput činjenice da je Tesla umro siromašan i u neimaštini. 

Fascinantna multimedijska izložba koja objedinjuje mnoštvo interaktivnog sadržaja nije samo šetnja kroz život i djelo Nikole Tesle, već i prikaz radova raznih umjetnika koji su svoju inspiraciju pronašli upravo u liku i djelu ovog velikog znanstvenika i vizionara. Najupečatljiviji rad zasigurno je skica Nikole Tesle koja je zapravo metalna konstrukcija teška dvije tone i visoka 12 metara. Preostali postav izložbe je također jednako impresivan, a rezultat je desetogodišnjeg autorskog rada svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih i domaćih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti. 

Terenska nastava druge grupe studenata koncepcijski je bila potpuno različita, ali je simbolički ipak bila vezana uz Teslinu ostavštinu. Naime, u okviru predmeta Organizacija i upravljanje poduzećem, studenti 3. godine preddiplomskog studija Poslovne informatike u prosincu su posjetili kompaniju Ericsson Nikola Tesla.

U pratnji predavača Krunoslava Babogredca, studenti su se upoznali s poslovanjem ove uspješne kompanije, vidjeli su najnovija inovativna rješenja u području informatičkih tehnologija te su ostvarili prve poslovne kontakte za eventualnu suradnju na budućim projektima kompanije.

(surađivala: Mirjana Prekaj)