Priprema za tržište rada

Udruga studenata VERN’a uspješno održala ciklus „Pametnih radionica“ o pripremi za tržište rada

Riječ je o projektu koji se sastoji od ukupno tri radionice na različite teme i situacije, koje su sastavni dio potrage za zaposlenjem nakon studija.

Udruga studenata VERN’a uspješno je održala ciklus „Pametnih radionica“ kojima je cilj pripremiti VERN’ove studente za još uspješniju integraciju na tržište rada.

Riječ je o projektu koji se sastoji od ukupno tri radionice na različite teme i situacije, koje su sastavni dio potrage za zaposlenjem nakon studija:

  1. Životopis i motivacijsko pismo – radionica je održana 21. ožujka, a polaznici su saznali kako ispravno napisati životopis i motivacijsko pismo.
  2. Društvene mreže – radionica je održana 29. ožujka, a na njoj su se obrađivale najčešće pogreške koje studenti čine na profilima društvenih mreža, koje poslodavci često provjeravaju kod aplikacija za posao.
  3. Intervju za posao – zadnja radionica održana 10. travnja, na kojoj su studenti uz pomoć stručnjaka iz prakse naučili kako se riješiti treme i nesigurnosti prilikom intervjua za posao.

Na prvom ciklusu radionica sudjelovalo je ukupno 39 VERN’ovih studenata, koji su upijali korisna i primjenjiva znanja od Ivana Jovića, stručnjaka za ljudske potencijale iz tvrtke Vertiv te predavačica na VERN’ovim studijima Maje Marković Mileusnić i Ivane Vrhovski (voditeljica Odjela za ljudske resurse).

Potaknuti velikim interesom studenata članovi Udruge studenata VERN’a već su započeli s planiranjem programa idućeg ciklusa, koji će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • 15. svibnja – Životopis i motivacijsko pismo (Maja Marković Mileusnić i Ivana Vrhovski)
  • 22. svibnja – Društvene mreže (Maja Marković Mileusnić i Ivan Jović)
  • 29. svibnja – Intervju za posao (Maja Marković Mileusnić i Ivana Vrhovski)

Radionice su potpuno besplatne, a za detaljnije informacije i prijave možete se obratiti na email adresu udruga.studenata.verna@gmail.com (uz prijavu je potrebno poslati i svoj životopis).

Odjel za komunikacije
Datum objave: 13.4.2018.