Donacija

VERN’ donirao 10 računala udrugama civilnog društva

U okviru aktivnosti društveno korisnog djelovanja za širu društvenu zajednicu VERN' je donirao ukupno 10 računalnih konfiguracija udrugama civilnog društva.

Sastavljanje računala za donaciju

U okviru aktivnosti društveno korisnog djelovanja za širu društvenu zajednicu VERN’ je donirao ukupno 10 računalnih konfiguracija udrugama civilnog društva, a u cijelu su akciju bili uključeni naši studenti u okviru laboratorijskih vježbi na predmetu Uvod u građu računala, koji su i sastavljali same konfiguracije. 

„Računala smo sastavili od viška dijelova koji su nam ostali nakon obnove IT opreme, uz dodatnu podršku VERN’a. Studentima je ovo bila odlična praktična vježba, a osim stručnog znanja iz područja IT-a, stekli su znanja i u segmentu organizacije i društveno korisnog rada, budući da su upravo pojedini studenti birali udruge civilnog društva i dogovarali potencijalne donacije“, naglasio je predavač Dražen Patekar.

„Odabrani operativni sustav je Linux MINT kojeg smo kolaborativno odabrali na vježbama radi jednostavnog korisničkog sučelja, mnoštva dostupnih programa, brzine u radu, ali i same činjenice da je besplatan“, dodao je.

Donacija je isporučena 16. siječnja, a računala su podijeljena u tri udruge:

  • Obiteljski koordinator – udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu OK-URID, Slavonski Brod (2 kompleta, donaciju je dogovorio student Matej Jurišić koji je već bio aktivan u sklopu te udruge),
  • Smještaj djece s teškoćama u razvoju te Poludnevni boravak odraslih osoba s invaliditetom, Kuća „Bl. Alojzije Stepinac“, Brezovica (4 kompleta, donaciju su dogovorili studenti na preporuku kolega iz Studentskog katoličkog akademskog centra, kojima se ovim putem zahvaljujemo) te
  • Centar za rehabilitaciju Zagreb, Zagreb (4 kompleta, donaciju je dogovorio predavač Dražen Patekar, na zamolbu za donacijom samoga Centra).

​Komplet doniranih računala sadrži sljedeće komponente:

  • LCD monitor,
  • tipkovnica i miš te
  • stolno računalo, Intel dvojezgreni procesor 3Ghz, 4GB RAM.

Cijela donacija bila je u znaku djece s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 17.1.2018.