Svečana promocija 2009.

VERN’ promocija 2009.

Na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svoje je diplome danas primilo više od 200 prvostupnika i specijalista Veleučilišta VERN'.

Svečana promocija 2009.

ZAGREB, 25. travnja – Veleučilište VERN’ promoviralo je u subotu osmu generaciju stručnih prvostupnika i prvu generaciju specijalista. U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svoje su diplome o završenom studiju i ulasku u red visokoobrazovanih dobili 221 VERN’ov prvostupnik i 4 specijalista od kojih je velika većina već zaposlena u gospodarstvu, od malih i srednjih obiteljskih tvrtki pa sve do vodećih hrvatskih poslovnih sustava.
Svečanosti promocije prisustvovali su brojni gosti i uzvanici koji su do posljednjeg mjesta ispunili veliku dvoranu Lisinski.

Diplome su prvostupnicima i stručnim specijalistima uručili dekan VERN’a doc. dr. sc. Mijo Vrhovski, prodekanica mr. sc. Višnja Grozdanić i mr. sc. Zrinka Gregov, voditeljica specijalističkoga diplomskog stručnog studija Poduzetničkog menadžmenta.

U svom uvodnom govoru, dekan VERN’a doc. dr. sc. Mijo Vrhovski istaknuo je važnost etičkih normi koje će prvostupnici morati poštovati u svom radu jer poduzetništvo neizostavno sadrži i svoju socijalnu komponentu čije prisustvo tek čini poduzetništvo uspješnim u punom smislu te riječi. Vrhovski je pozdravio i zahvalio na povjerenju roditeljima koji su prepoznali važnost visokoga poslovnog obrazovanje svoje djece.

Putem videoporuka, diplomantima su se obratili: Goran Radman, nastupajući dekan VERN’a, Miodrag Šajatović, glavni urednik poslovnog tjednika Lider, Iva Periša, alumni VERN’a i glavna stručna suradnica za odnose s javnošću RBA, Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor T-HT-a i mr.sc. Ivan Raguž, predavač na Veleučilištu VERN’ i član Upravnog vijeća.

Nakon što su diplomantima uručene diplome, nazočnima se obratio i gospodin Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta VERN’, podsjetivši prisutne na važnost zdravog odnosa prema uspjehu i novcu, važnost pravih vrijednosti i snaga koje pojedincu mogu olakšati ovo vrijeme krize.

Kao što je to već tradicionalno na VERN’ovim promocijama, dodijeljena je i donacija jednoj od hrvatskih obrazovnih institucija. Nakon prošlogodišnje donacije koja je otišla u kninsku srednju školu Lovre Montija, ove godine VERN’ je odlučio darovati Osnovnu školu Andrije Kačića Miošića iz Donje Voće i Osnovnu školu grof Janko Drašković iz Klenovnika kod Varaždina kojima je donirana vrijedna informatička oprema. Darovnicu je u ime škole primila ravnateljica osnovne škole Rahela Blažević.

Program je duhovito i profesionalno vodila Danijela Trbović, a iznimnom ugođaju čitave promocije dodatno su doprinijeli glazbeni evergreeni u nadahnutoj izvedbi Massima Savića i njegovog banda.
Nakon svečane promocije u predvorju dvorane Lisinski bilo je mnogo sretnih lica mladih ljudi koji s diplomom VERN’a od danas ulaze u poslovni svijet te isto toliko ponosnih roditelja od kojih će mnogi upravo budućnost obiteljskih tvrtki prepustiti u njihove ruke.

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 27.4.2009.